Ρεπορτάζ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για θέματα υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αταβύρου με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας.

Οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αταβύρου ξεσηκώθηκαν εξαιτίας της απόφασης για τη μεταφορά του σταθμού του ΕΚΑΒ από τον Έμπωνα στη Σορωνή.

Eίναι μάλιστα αποφασισμένοι να καταθέσουν τις ταυτότητές τους και να μην ψηφίσουν στις εκλογές, αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Αυτό άλλωστε αποφασίστηκε στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή, 6 Απριλίου, στον Εμπωνα.

Ανακοίνωση για το θέμα αυτό είχε κάνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρώην δήμαρχος Αταβύρου κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως θα αντιμετωπίζονται καλύτερα τα περιστατικά όταν υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ στον Έμπωνα.

Σε αντίθετη περίπτωση η μεγάλη αναμονή για την άφιξη ασθενοφόρου από τη Σορωνή μπορεί, όπως επισημαίνουν, να γίνει η αιτία να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

“Αν αναλογιστούμε πως υπάρχουν και άλλα χωριά που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος”, τονίζουν οι κάτοικοι που αναφέρονται και στους κινδύνους που θα διατρέξουν και οι ξένοι επισκέπτες του νησιού μας, οι οποίοι περνούν από την δημοτική ενότητα Αταβύρου.

«Eίμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε τις αστυνομικές μας ταυτότητες και να μην ψηφίσουμε, υψώνοντας την φωνή, την γροθιά, και το ανάστημά μας ενάντια στην βούληση αφρόνων ανθρώπων που δεν λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές αλλά νούμερα και αριθμούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την «Κίνηση Αγανακτισμένων Πολιτών» της δημοτικής ενότητας Αταβύρου.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Αταβύρου θα επισκεφθούν σήμερα το νοσοκομείο Ρόδου και θα συνομιλήσουν για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με το διοικητή κ. Βασίλη Παπανικόλα και με τα στελέχη του ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Ακολούθως οι κάτοικοι και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργήσει η μεταφορά του σταθμού του ΕΚΑΒ στη Σορωνή.

“Σε όλους τους αρμόδιους φορείς θα παραδοθεί το ψήφισμα το οποίο εκφράζει όλους τους κατοίκους. Είναι μια ύστατη διαμαρτυρία των κατοίκων που δεν αντέχουν την απαξίωση. Πιστεύουμε πως οι αρμόδιοι θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα αιτήματά μας”, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας κ. Άννα Κορρέ που μετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι θα απαιτήσουν τη λύση του προβλήματος, η κ. Κορρέ δήλωσε:
“Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν τις ταυτότητές τους και να μην ψηφίσουν στις ευρεκλογές και τις εκλογές της ΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν να δεχθούν την υποβάθμισή τους από το ΕΚΑΒ”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου