Ειδήσεις

Ξαναζωντανεύοντας μνημεία

“Τα μνημεία έχουν ψυχή και ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή. Καθώς περνούν οι αιώνες οι αντιδράσεις των ανθρώπων που τα επισκέπτονται διαφέρουν. Άραγε, αν είχαν φωνή τι θα ήθελαν να μας πουν;”

Σε αυτό το ερώτημα αποφάσισαν να απαντήσουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λαυρίου, με την παρουσίασή τους στο 1ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων ASPnet κεντρικής Μακεδονίας, που άρχισε σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Στο συμπόσιο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συμμετέχουν συνολικά 17 σχολεία από όλη την Ελλάδα και μιλούν για τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται στη χώρα μας.

Οργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, με τη συμμετοχή δεκαεπτά Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, της Αττικής αλλά και του μείζονος Ελληνισμού από την Κύπρο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Επιτροπή για την UNESCO.

Στόχος του συμποσίου είναι να παρακινήσει τους μαθητές, ώστε να συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό διάλογο, μέσα από τον οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές της σχέσης των νέων με τα μνημεία, τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις από τη συντήρηση, χρήση και κατάχρηση των σημαντικότερων μνημείων της χώρας μας.

Τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σύμφωνα με τον κατάλογο του 2014 είναι 1.007. Από αυτά, τα 779 είναι πολιτιστικά μνημεία, 197 φυσικά και 31 μικτά, σε 161 συνολικά κράτη μέλη της UNESCO.
real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου