Τοπικές Ειδήσεις

Σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Τσοπανάκη

Για τις 2 μ.μ. έχει προγραμματιστεί σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Τσοπανάκη, που υπέκυψε τη Δευτέρα στο μοιραίο ύστερα από πολύχρονη άνιση μάχη με την επάρατο, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στη ροδιακή κοινωνία.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού.

ΝΕΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Ψήφισμα για τον θάνατο του τ. περιφερειακού συμβούλου και δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τ.εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη» Δημητρίου Τσοπανάκη.
Ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για το άγγελμα του θανάτου του τ. περιφερειακού συμβούλου και δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Δημητρίου Τσοπανάκη και τ. εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη», Δημητρίου Τσοπανάκη ενός ανθρώπου, που είχε υπηρετήσει τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα:
Ο Δημήτρης Τσοπανάκης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1956. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο εξατάξιο Γυμνάσιο το 1974 και φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας Βαρώτση στη Θεσσαλονίκη την διετία 1974-76. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία (1976-1979) στην Αεροπορία και μπήκε στον στίβο της ζωής αναλαμβάνοντας τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Εργάσθηκε σχεδόν σε όλες τις θέσεις των εφημερίδων «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» (ημερήσια) και «ΓΝΩΜΗ» (εβδομαδιαία), καθώς και με το εμπόριο (κατάστημα Νεωτερισμών).
Παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ επί πολλά χρόνια.
Διετέλεσε μέλος του δ.σ. της Ένωσης Επαρχιακών Εφημερίδων Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, καθώς επίσης και πρόεδρος των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου. Εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος το 1974, και περιφερειακός σύμβουλος το 2014. Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία το γένος Χαζηπέτρου κι έχει τέσσερα παιδιά.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής:
Με πόνο ψυχής πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί την απώλεια του στενού συνεργάτη μας, τ. περιφερειακού συμβούλου και δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τ. εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ροδιακή» και της εφημερίδας «Γνώμη», Δημητρίου Τσοπανάκη και πραγματικά ήταν αναπάντεχο το άγγελμα του θανάτου ενός εξαίρετου και καλοσυνάτου ανθρώπου, πρότυπου οικογενειάρχη και άριστου συνεργάτη που προσέφερε πολλά με τη μακρά διαδρομή του στη δημοσιογραφία, στον αθλητισμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, συνέπεια, ακεραιότητα και υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού.
Εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ιωάννη Παππά για την απώλεια του Δημήτρη Τσοπανάκη
Έφυγε σήμερα από κοντά μας, ένας αγαπημένος φίλος, ένας Άνθρωπος δραστήριος, αγωνιστής με ευγένεια και καλοσύνη γεμάτος, ένας άξιος οικογενειάρχης, ο Δημήτρης Τσοπανάκης, ο οποίος με οτιδήποτε κι αν καταπιάστηκε σημείωσε επιτυχία.
Δε θα ξεχάσω ποτέ τους κοινούς μας αγώνες για την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη αλλά και την μαχητική του νοοτροπία τόσο στη δημοσιογραφία, όσο και στον αθλητισμό και την αυτοδιοίκηση.
Η αύρα του, η προσφορά και το ήθος του θα λείψουν από την ροδιακή κοινωνία.
Μεγάλη η απώλεια για τον τόπο μας που τόσο αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος για την πρόοδο και την ευημερία του.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών Ρόδου
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας Τσοπανάκη Δημήτρη. Ενός ανθρώπου που πάλεψε με δύναμη και αξιοπρέπεια σε όλη την διάρκεια της νόσου.
Η οικογένεια του συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών Ρόδου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Δημήτρη.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΡΟΔΟΥ
Όταν φεύγει ένας φίλος θλίβεσαι.
Όταν φεύγει ένας συναγωνιστής αποδυναμώνεσαι.
Όταν φεύγει ένας συνάδελφος της τοπικής αυτοδιοίκησης φτωχοποιείσαι.
Όταν φεύγει ένας κατ’ ουσίαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κοινωνικά ορφανεύεις.
Για εμάς ήσουν όλα αυτά και άλλα πολλά – πάρα πολλά.
Η οικογένεια της τοπικής ΝΔ Ρόδου, σε αποχαιρετά στο ταξίδι για την αιωνιότητα, με σπαραγμό ψυχής, φίλε Δημήτρη Τσοπανάκη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μάνας γης της Ρόδου μας, που θα σε αγκαλιάσει.
Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους από όλες και όλους μας.

Για την ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΡΟΔΟΥ και τα μέλη της ΔΗΜΤΕ
Ο πρόεδρος
Αντώνης Αρφαράς

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντώνη Γιαννικουρή για τον θάνατο του
Δημήτρη Τσοπανάκη
Την βαθειά του θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Τσοπανάκη, προς την οικογένεια τους συγγενείς και τους φίλους του, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:
«Έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος αγωνιστής, ένας άριστος πατριώτης, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και ένας στοργικός οικογενειάρχης. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε και να ζήσουμε από κοντά, τον Δημήτρη Τσοπανάκη, ξέρουμε πολύ καλά, ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο της ψυχής και του χαρακτήρα του.
Ο Δημήτρης υπηρέτησε με ιδιαίτερη χρησιμότητα τον τόπο του, από όποια θέση και αν ανέλαβε στο στίβο της ζωής: Στην δημοσιογραφία, στον αθλητισμό, στην αυτοδιοίκηση.
Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με τους αγώνες και το έργο του, παρακαταθήκη σε όλους όσους μάχονται για να φέρουν στον τόπο και τους νησιώτες μας ένα καλύτερο αύριο.
Εκφράζω από τα βάθη της καρδιάς μου τα θερμότερα συλλυπητήριά μου, στη σύζυγό του Ελευθερία, στα παιδιά του Σάββα, Έλλη, Λουκά και Ιωάννα. Θα μείνει αθάνατος για πάντα στις καρδιές μας».

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους, για την μεγάλη απώλεια του διακεκριμένου Δωδεκανήσιου δημοσιογράφου, αυτοδιοικητικού και ευπατρίδη Δημήτρη Τσοπανάκη.
Ο Δημήτρης Τσοπανάκης, διετέλεσε κορυφαίος δημοσιογράφος, εκδότης εφημερίδας και παράγων του αθλητισμού ενώ υπηρέτησε, με σημαντική προσφορά, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος. Διακρίθηκε για την ευγένειά του, την πολιτική ευθύτητα και ανιδιοτέλεια με την οποία υπηρέτησε την δημοσιογραφία όσο και την Αυτοδιοίκηση. Βαθύς γνώστης της ιδιαιτερότητας και των αναγκών του νησιωτικού χώρου, αγωνίστηκε μέχρι το τέλος για να προβάλλει και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα των νησιών μας.
Η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα, σήμερα θρηνούν για την απώλεια του διακεκριμένου τέκνου τους.
Το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να σταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κο Αντώνη Καμπουράκη δήμαρχο Ρόδου, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ν.Α.
Αντώνης Β. Καμπουράκης
Δήμαρχος Ρόδου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου