Τοπικές Ειδήσεις

Ακυρώθηκε κληρονομητήριο μετά την αναγνώριση της πλαστότητας διαθήκης 91χρονης

Με την υπ’ αρίθμ. 17/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) ακυρώθηκε, μετά και την αναγνώριση της ακυρότητας της από 8 Ιουλίου 2007 ιδιόγραφης διαθήκης μιας 91χρονης, άκληρης, πρώην τραπεζικής υπαλλήλου, η οποία κηρύχθηκε κύρια με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου το έτος 2011 και το κληρονομητήριο που είχε εκδοθεί το 2011.
Ενώπιον των αστικών δικαστηρίων προσέφυγαν 3 συγγενείς της 91χρονης.
Η ποινική δικογραφία για την ίδια απόφαση εκκρεμεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Κατηγορούμενη για το αδίκημα της πλαστογράφησης της ιδιόχειρης διαθήκης της άκληρης υπερήλικης είναι μια κάτοικος Ρόδου μετά την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς ενός εκ των εξαδέλφων της εκλιπούσης, τέως αστυνομικού.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας θα ελεγχθεί ως προς την αλήθεια του αρμοδίως, η 91χρονη, πρώην τραπεζική υπάλληλος, άκληρη και κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά και ρευστού σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία απέκτησε και δια κληρονομιάς των αδελφών της, βρέθηκε, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιακά προβλήματα τρεις μέρες πριν το θάνατό της εκτός της κατοικίας της.
Προηγουμένως η καταγγελλόμενη, που είχε αναπτύξει σχέσεις συμπάθειας με την υπερήλικη, φέρεται να είχε απομονώσει από το περιβάλλον της τη σύζυγο του βαπτιστικού του, που τη φρόντιζε.
Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, συγγενής της εκλιπούσης ενημερώθηκε από την τράπεζα που διατηρούσε τους λογαριασμούς της ότι κάποια κυρία άγνωστη στον διευθυντή ενδιαφέρθηκε για τους λογαριασμούς της και προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες επικαλούμενη ότι είχε προς τούτο εξουσιοδότηση.
Η υπερήλικη απεβίωσε τον Μάιο του 2010 και λίγες μέρες μετά το θάνατό της παρουσιάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ιδιόγραφη διαθήκη με την οποία καθιστούσε την καταγγελλόμενη ως αποκλειστική κληρονόμο της περιουσίας της, που περιλαμβάνει πέραν των τραπεζικών λογαριασμών δύο κατοικίες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, συνολικού εμβαδού άνω των 200 τ.μ., ένα προνομιακό ακίνητο σε πανοραμική πλαγιά στις παρυφές της πόλεως Ρόδου και μια ακόμη κατοικία σε μια από τις κεντρικότερες συνοικίες της Αθήνας.
Εν πάση περιπτώσει ο εξάδελφος της αποθανούσης, αφού πληροφορήθηκε για την ύπαρξη της ιδιόχειρης διαθήκης προχώρησε σε σχετικό έλεγχο και διατείνεται ότι τόσο ο γραφικός χαρακτήρας με τον οποίο έχει γραφεί όσο και η υπογραφή που έχει τεθεί είναι εξ’ ολοκλήρου πλαστοί.
Προς τούτο έχει ήδη αναθέσει σχετική πραγματογνωμοσύνη σε γραφολόγο αν και όπως επισημαίνεται και από το νομικό του συμπαραστάτη η πλαστότητα της διαθήκης είναι οφθαλμοφανής.
Στους λίγους εναπομείναντες συγγενείς της υπερήλικης προκάλεσε πρόσθετη αίσθηση αλλά και εκνευρισμό το γεγονός ότι η φερόμενη ως αποκλειστική κληρονόμος της δεν εμφανίστηκε καν στην κηδεία της.
Επισημαίνεται εξάλλου στην ίδια αναφορά ότι δεν ανέλαβε καν τα έξοδα της κηδείας τα οποία πληρώθηκαν από την τράπεζα και τον ίδιο.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Αν. Αλεξάνδρου-Καντίτο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου