Τοπικές Ειδήσεις

Προετοιμασίες για το συνέδριο της ΚΝΕ

Συνέντευξη τύπου, παραχώρησαν χθες τα μέλη του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ρόδου ενόψει της διοργάνωσης του 12ου Συνεδρίου της οργάνωσης. Αυτό που τονίσθηκε από τα νέα παιδιά, είναι η ανάγκη συμμετοχής σε μια μεγάλη πολιτική διαδικασία.
«Το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019. Για την ΚΝΕ αυτό το Συνέδριο αποτελεί μια κορυφαία διαδικασία. Η οργάνωσή μας, δίνει μάχη για να φτάσουν οι θέσεις μας σε χιλιάδες νέους. Αυτό προσπαθούμε και για την Ρόδο. Όλη η διαδικασία της συζήτησης είναι μία μεγάλη απόδειξη για την λειτουργία της ΚΝΕ. Το Συνέδριο αυτό δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει καμία σχέση με τα συνέδρια νεολαίας αστικών κομμάτων. Στην ΚΝΕ είμαστε ως εθελοντές και ομοϊδεάτες για να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα και να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τη νεολαία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων» είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Ρόδου κ. Βασ. Φιλίππου.
Στις θέσεις που έχουν δημοσιευτεί για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, περιλαμβάνονται τα εξής:
«Προχωράμε προς το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ με αισιοδοξία ότι οι νέοι και οι νέες μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο σε αυτό που πραγματικά είναι νέο, αναγκαίο και πρωτοπόρο, ένα μέλλον με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή μας. Μας ενδιαφέρει, στο έδαφος των εξελίξεων και των καινούριων στοιχείων που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, να επεξεργαστούμε σχέδιο δράσης για τις σύγχρονες ανάγκες της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας εργατικής – λαϊκής καταγωγής, των νέων της κατάρτισης και της μαθητείας, των νέων εργαζομένων, καθώς και των μικρότερων ηλικιών της νεολαίας, με ταυτόχρονη παρέμβαση στα ανάλογα μέτωπα πάλης. Παλεύουμε να φτάσουν οι θέσεις, η ιδεολογία, η ιστορία του ΚΚΕ σε ευρύτερα τμήματα της νεολαίας, να ισχυροποιηθεί η ΚΝΕ. Έχουμε οδηγό το σύγχρονο, επαναστατικό Πρόγραμμα του ΚΚΕ, τις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου του Κόμματος, την απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη νεολαία, συνολικά τις επεξεργασίες του Κόμματος, τις οποίες πρέπει να εξειδικεύσουμε προσεγγίζοντας τους νέους και τις νέες των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων.
Έχουμε μια ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά για τους χιλιάδες συναδέλφους, συμφοιτητές και συμμαθητές μας με τους οποίους έχουμε αντικειμενικά κοινό συμφέρον από την ανατροπή του συστήματος. Μέσα στην καθημερινή ζωή και δράση επιδιώκουμε να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα και τα αδιέξοδα που βιώνει η νεολαία.
Η Οργάνωσή μας μέσα στο 2018 συμπλήρωσε 50 χρόνια αγωνιστικής δράσης στο πλευρό του ηρωικού ΚΚΕ, που εδώ και 100 χρόνια, συνεχίζει να γράφει Ιστορία, παραμένοντας το πιο νέο Κόμμα στην ελληνική κοινωνία, ακριβώς γιατί παλεύει για το πραγματικά σύγχρονο και νέο: την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας. Η νιότη και η φρεσκάδα των ιδεών του πηγάζουν και από την πολιτική και ιδεολογική του ωρίμανση, βασισμένη στην 100χρονη πορεία του.
Η 50χρονη πορεία της ΚΝΕ είναι η νεανική έφοδος στο μέλλον για αυτή τη νέα κοινωνία! Η πάλη για να κερδίσουμε το μυαλό, τη συνείδηση, την καρδιά, τη στάση και δράση των νέων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι καθοριστικό στοιχείο της ταξικής πάλης και της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στους καπιταλιστές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου