Τo νησί της Καρπάθου  επισκέφθηκαν στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Δίοδος», μετά από αιτήματα του ΓΕΛ Απερίου και ΕΠΑΛ Καρπάθου, την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

  • βραχείες παρεμβάσεις 2 δίωρες συναντήσεις με τους μαθητές της Α΄ &  Β΄Λυκείου με θέμα ¨Το σχολείο που ονειρεύομαι¨,
  • βραχείες παρεμβάσεις στους μαθητές του ΕΠΑΛ ( 2 ομάδες) με θέμα ¨Ενηλικίωση- μια διαδρομή γεμάτη προκλήσεις¨
  • Βραχεία παρέμβαση σε εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ με θέμα ¨Ο ρόλος του εκπαιδευτικού ως εμψυχωτή¨.
  • βραχεία παρέμβαση – βιωματικό εργαστήριο σε εκπαιδευτικούς ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (μεικτή ομάδα) με θέμα ¨Εκπαιδευτικός – μαθητής : Αναζητώντας συνδέσεις – Δημιουργώντας συνθέσεις¨.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία,  τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τα προγράμματα που συμμετείχαν, και διαμορφώθηκε από τους συμμετέχοντες αίτημα για περαιτέρω συνεργασία.

«Είναι σημαντικό να μην ξεχνιούνται τα απομακρυσμένα νησιά ούτε οι ανάγκες των εκπαιδευτικών και μαθητών που ζουν σε αυτά και η ΄Δίοδος΄  θα εντατικοποιήσει τις επισκέψεις της και σε άλλα νησιά που έχει στην εποπτεία της (Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Κάσο, Καστελόριζο)»,  αναφέρθηκε η επιστημονικά υπεύθυνη κα. Ιωάννα Μαρίνου.

Έχοντας επισκεφθεί τα προηγούμενα χρόνια ξανά το νησί της Καρπάθου για δράσεις στην Α΄βάθμια σχολική κοινότητα, θεωρούμε ότι έχει αρχίσει πια να διαμορφώνεται μια συνολική προσέγγιση της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, γεγονός που μας ικανοποιεί και ταυτόχρονα δημιουργεί εντατικοποίηση των παρεμβάσεων.  Ως «Δίοδος» δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε για την ανταπόκριση στις ανάγκες των μικρών και απομακρυσμένων νησιών που φαίνεται να ¨υποδέχονται¨ τόσο καλά τέτοιου είδους δράσεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ