ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα «Τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ημερίδα

Με με­γά­λη επι­τυ­χία και συμ­με­το­χή πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Σάβ­βα­το 04 Φε­βρουα­ρί­ου η ημε­ρί­δα Επαγ­γελ­μα­τι­κού Προ­σα­να­το­λι­σμού με τίτλο: «Τα Επαγ­γέλ­μα­τα του Μέλ­λο­ντος» που διορ­γά­νω­σαν το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ρόδου, η Διεύ­θυν­ση Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης και το ΚΠΕ  Πε­τα­λού­δων με την στή­ρι­ξη  του  Τμή­μα­τος Δια Βίου Μά­θη­σης της Πε­ρι­φέ­ρειας  Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Ομι­λη­τές ήταν οι:

Λάπ­πας Βάϊος ,Κα­θη­γη­τής – Ερευ­νη­τής Πα­νε­πι­στη­μί­ου Πα­τρών,  Τμήμα Αε­ρο­ναυ­πη­γών-Μη­χα­νι­κών & Cranfield University, school of Aerospace, Manufacturing and Transport (UK),

Κο­μνη­νός Κώ­στας, Μsc Μη­χα­νο­λό­γος Μη­χα­νι­κός ΕΜΠ, Δια­χει­ρι­στής Δι­κτύ­ου Αει­φό­ρων Νήσων «Δάφνη»,

Κα­ρά­κι­ζα Τσα­μπί­κα, Προϊ­στα­μέ­νη Επι­στη­μο­νι­κής & Παι­δα­γω­γι­κής Κα­θο­δή­γη­σης Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκ­παί­δευ­σης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου,

Συρ­γιάν­νης Χα­ρά­λα­μπος Υπεύ­θυ­νος ΚΠΕ Πε­τα­λού­δων.

Την ημε­ρί­δα τί­μη­σαν με την πα­ρου­σία τους συμ­με­τέ­χο­ντες από πολ­λούς επι­στη­μο­νι­κούς χώ­ρους και οι Επαγ­γελ­μα­τί­ες κ.Κα­ρα­γιάν­νη Δέ­σποι­να (ΟΤΚΖ) και  κ. Στέ­λιος Χαϊ­δού­δης (RECOOIL ΕΠΕ).

Οι ομι­λη­τές τό­νι­σαν πως πα­ντού στον κόσμο τα ερ­γα­σια­κά δε­δο­μέ­να αλ­λά­ζουν γιατί απλά, αλ­λά­ζουν οι επο­χές, οι συν­θή­κες, η τε­χνο­λο­γία ανα­πτύσ­σε­ται ρα­γδαία οι ανά­γκες αλ­λά­ζουν. Τα καλά νέα είναι ότι κά­ποια επαγ­γέλ­μα­τα οι προ­ο­πτι­κές είναι ελ­πι­δο­φό­ρες, Υπάρ­χουν προ­ο­πτι­κές για όσους ανα­ζη­τούν και ξέ­ρουν  να κα­τευ­θύ­νουν τη ζωή τους στο σωστό μο­νο­πά­τι. Ενερ­γη­τι­κές πρα­κτι­κές μά­θη­σης ανα­πτύσ­σουν δε­ξιό­τη­τες και  κρη­τι­κή σκέψη.

Η πρό­ο­δος σε το­μείς τε­χνο­λο­γιών αιχ­μής θα αυ­ξή­σει τον  αριθ­μό των θέ­σε­ων   ερ­γα­σί­ας στο άμεσο μέλ­λον. Για την αντι­με­τώ­πι­ση των σύν­θε­των προ­κλή­σε­ων που αντι­με­τω­πί­ζει ο κό­σμος σή­με­ρα, οι μα­θη­τές  πρέ­πει να υιο­θε­τή­σουν,δε­ξιό­τη­τες μο­να­δι­κές και ιδιαί­τε­ρες. Η Δη­μιουρ­γι­κό­τη­τα είναι το να μπο­ρού­με να σκε­φτού­με πέραν του συ­νη­θι­σμέ­νου ή όπως εκ­φρά­ζε­ται στα Αγ­γλι­κά “think and act Out of the box”. Για να είναι κά­ποιος δη­μιουρ­γι­κός θα πρέ­πει να μπο­ρεί να ανα­κα­λύ­πτει νέους και και­νο­τό­μους τρό­πους σκέ­ψης και δρά­σεις με τους οποί­ους γί­νο­νται τα πράγ­μα­τα.  Τό­νι­σαν τον πολύ ση­μα­ντι­κό ρόλο στην ερ­γα­σια­κή κα­θη­με­ρι­νό­τη­τα παί­ζει η εξοι­κεί­ω­ση μας με  τις τε­λευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις στους Η/Υ και τα προ­γράμ­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με τον χώρο ερ­γα­σί­ας μας. Τέλος τα μη­νύ­μα­τα που λά­βα­με από τους προ­σκε­κλη­μέ­νους μας είναι αι­σιό­δο­ξα και ανοί­γουν τον ορί­ζο­ντα των επαγ­γελ­μά­των δί­νο­ντας επι­λο­γές σε ανα­δυό­με­νους το­μείς στο χώρο της Τε­χνο­λο­γί­ας, της Οι­κο­νο­μί­ας και της Πρά­σι­νης Ανά­πτυ­ξης.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.