Ειδήσεις

Reuters: Συνάντηση G20-Ε.Ε. για την Ελλάδα

Σε δεύτερη μοίρα περνάει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόκλιση των εφαρμοζόμενων νομισματικών πολιτικών ανά τον πλανήτη, καθώς και το ζήτημα του φθηνού πετρελαίου κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G20 και των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Ελλάδα τίθενται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Συνάντηση G20-Ε.Ε. σε μία εβδομάδα για την Ελλάδα» και στο οποίο γίνεται περιγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας την τρέχουσα περίοδο, γίνεται ειδική μνεία στην τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα παρακολουθήσει την πρώτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη, έχοντας αποτύχει να κερδίσει στήριξη για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη χαλάρωση της λιτότητας», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο σε άλλο του σημείο υπογραμμίζει: «Η στάση της Ευρωζώνης δεν έχει αλλάξει, παρά την ελληνική επίθεση γοητείας γύρω από τις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (…). Υπάρχει μία οικονομική λογική σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση της λιτότητας, προκειμένου να κινητοποιηθεί η ανάπτυξη και να αυξηθεί έτσι η φορολογική βάση, για να μειωθεί το χρέος, όμως δεν τίθεται θέμα διαγραφής χρέους για την Ελλάδα, το οποίο, κατά κύριο λόγο, κατέχουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης και οι κυβερνήσεις».

ΑΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου