Ειδήσεις

Αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s: – Χρ. Σταϊκούρας: Αυξημένη εμπιστοσύνη προς τη χώρα και την κυβέρνηση

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από B1 σε Ba3, με σταθερές προοπτικές αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 9%, ωστόσο η Moody’s προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη το 2021, εκτιμώντας ότι η χώρα θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης κατά μ.ο. περίπου 3,5% μεσοπρόθεσμα.

Σε ανακοίνωσή του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε πως «πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει».

«Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου