Συνολικά 48 κινήσεις αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου είναι προγραμματισμένες για σήμερα. Πρόκειται συγκεκριμένα για πτήσεις τσάρτερ από το Ην. Βασίλειο, τη Γερμανία, ακόμη και από το Ισραήλ. Άλλες 20 κινήσεις αεροσκαφών είναι προγραμματισμένες για αύριο Κυριακή.
Μέχρι και χθες το απόγευμα δεν είχε εκδοθεί σχετική ΝΟΤΑΜ (αεροπορική οδηγία) για τις διεθνείς πτήσεις. Σύμφωνα όμως πληροφορίες, δεν θα απαγορευθούν οι πτήσεις εξωτερικού προς και από τους ελληνικούς προορισμούς. Θα ισχύουν όμως αυστηροί περιορισμοί και μέτρα ασφαλείας.
Όπως και να έχει, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου σταματούν οι αφίξεις από τη Μ. Βρετανία. Τα αεροσκάφη θα έρχονται άδεια για να μεταφέρουν τους επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί πίσω στη χώρα τους. Είναι γνωστό, ότι λόγω του lockdown που τέθηκε σε ισχύ ήδη από τις 5 Νοεμβρίου στην Αγγλία και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, αλλά και της απαγόρευσης των ταξιδιών εξωτερικού από τη βρετανική κυβέρνηση, η Jet2 αποφάσισε να αναστείλει το (χειμερινό) πρόγραμμά της σε Ελλάδα και Κύπρο.
Παράλληλα η TUI προτίθετο να συνεχίσει, να υλοποιεί τα προγράμματα διακοπών της από τη Σκωτία, υπό τους ισχύοντες περιορισμούς του Covid. Διαβεβαίωσε όμως ότι όλες οι πτήσεις και τα πακέτα διακοπών από την Αγγλία και την Ουαλία, αναστέλλονται για την περίοδο του (βρετανικού) lockdown. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, αναστέλλονται τελικά και οι πτήσεις από τη Σκωτία.
Τουλάχιστον οκτώ αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν άδεια σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, προερχόμενα από αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου (και από τη Σκωτία) για να παραλάβουν κόσμο. Βέβαια, οι Άγγλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στον προορισμό με δική τους ευθύνη και να επιστρέψουν με δική τους μέριμνα, όταν το θελήσουν και το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις σήμερα. Όλες παρέμεναν ενεργές στο σύστημα και δεν είχαν ακυρωθεί μέχρι και χθες το απόγευμα τουλάχιστον. Οι αφίξεις από τη Γερμανία προβλέπεται να συνεχιστούν κανονικά. Ως γνωστό, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου τουλάχιστον θα συνέχιζε ο προορισμός να δέχεται επισκέπτες από τη Γερμανία.
Παρά το lockdown που τίθεται από σήμερα σε ισχύ στην Ελλάδα, δεν υπάρχει επίσημα κανένας περιορισμός για τις αφίξεις από τη Γερμανία, όπως και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αντίστοιχα, δεν έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις εξωτερικού από τη γερμανική κυβέρνηση. Η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγγελα Μέρκελ, προέτρεψε απλά τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια.
Βέβαια όσοι επισκέπτες έρθουν την περίοδο του lockdown θα παραμένουν στα resorts χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εκτός ξενοδοχείων (σ.σ. ο κλάδος της φιλοξενίας αναμένει συγκεκριμένες οδηγίες για τη λειτουργία των ξενοδοχείων). Άλλωστε αναστέλλεται στο πλαίσιο των περιορισμών που θα ισχύουν, η λειτουργία του κλάδου της εστίασης, του λιανικού εμπορίου, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ. Δεν έχει γίνει γνωστό, εάν θα υπάρξει κάποια ειδική μέριμνα για τους επισκέπτες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ