Ειδήσεις

«Τουριστική ανάπτυξη με κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους δεν γίνεται»

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

Για το θέμα αυτό, οι δύο Βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Εδώ και καιρό γνώριζε ότι οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού έληγαν και δεν έπραξε τίποτε.

Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα οδηγήσει στην αναστολή για μία ημέρα την εβδομάδα τη λειτουργία τους λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Είναι αδιανόητο να επισκέπτονται τουρίστες τους Δελφούς και να βρίσκουν κλειστά το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

Τουριστική ανάπτυξη με τέτοιες συνθήκες λειτουργίας δεν γίνεται».

Αθήνα, 6 Νοέμβριος 2017
Αρ.Πρ.: 963/06-11-2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κυρία Υπουργό Πολιτισμού
Κυρία Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στη λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών λόγω έλλειψης προσωπικού»

Κυρίες Υπουργοί,

Η περιοχή των Δελφών αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέψεις.
Το Μουσείο των Δελφών, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος, καταλαμβάνουν μία από τις κορυφαίες θέσεις σε επισκεψιμότητα.
Η απρόσκοπτη λειτουργία τους αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα της Πολιτείας, η οποία, όμως, τίθεται σε αμφισβήτηση παρά τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.
Αιτία η έλλειψη προσωπικού, αφού σε λίγο καιρό, λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων και το αρμόδιο Υπουργείο δεν φρόντισε να επιταχύνει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά για μία ημέρα την εβδομάδα το Μουσείο αλλά και ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών.
Πέρα από τις αρνητικές συνέπειες που θα προκληθούν στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό μας, θα είναι εξοργιστικό να έρχονται τουρίστες στους Δελφούς και να βρίσκουν κλειστά το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο.
Οι δυσμενείς εντυπώσεις που θα προκληθούν θα έχουν άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αλλά και στον τουρισμό μας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι Κυρίες Υπουργοί

1. Εάν γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
2. Για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να μην αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους για μία ημέρα την εβδομάδα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

2. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου