Τοπικές Ειδήσεις

Μ. Κόνσολας: Καθιέρωση ενιαίου ΦΠΑ 11% σε όλο το τουριστικό πακέτο

Άνθρωπος µε ιδανικά, που δεν κάνει συµβιβασµούς και «εκπτώσεις» σε θέµατα αρχών και αξιών. Πολιτικός µε όραµα, ο οποίος δεν διστάζει να συγκρουστεί µε αντιλήψεις και πρόσωπα, που εκπροσωπούν αρνητικές πλευρές της πολιτικής.

Είναι ο ίδιος ο οποίος έχει βάλει στοίχηµα µε τον εαυτό του να µπορεί να κοιτάζει στα µάτια τους πολίτες. Τους Δωδεκανήσιους πολίτες, οι οποίες τον εξέλεξαν πρώτο σε σταυρούς προτίµησης Βουλευτή Δωδεκανήσου, και όχι µόνο. Μάνος Κόνσολας. Ο Καρπάθιος, στον οποίο ο πρωθυπουργός εµπιστεύθηκε -µαζί µε τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη- το χαρτοφυλάκιο του Τουρισµού, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου, µε την πολύτιµη εµπειρία στην εκπαίδευση και την αξιόλογη διδακτική, διοικητική, ερευνητική και συγγραφική «δράση». Σε συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ», µε αφορµή το αφιέρωµα του περιοδικού στα Δωδεκάνησα, ο υφυπουργός Τουρισµού µιλάει για τη φετινή τουριστική σεζόν, τονίζοντας ότι, παρά την οριακή αύξηση των εσόδων, υπάρχουν ενδείξεις στασιµότητας και «κόπωσης» και αφήνει αιχµές εναντίον της προηγούµενης κυβέρνησης ότι, είχε αφήσει τον Τουρισµό, στον «αυτόµατο πιλότο».

Αναφερόµενος στην περίπτωση της Ρόδου και της Κω, υποστηρίζει ότι καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στον τουρισµό, αφού οι επιχειρηµατίες αντιµετωπίζουν το πρόβληµα ανταγωνιστικότητας, που προκύπτει από τις φορολογικές επιβαρύνσεις, απορροφώντας το σχετικό κόστος και δίνοντας ανταγωνιστικές τιµές. Φυσικά, από το «τραπέζι» της συζήτησης δεν θα µπορούσε να απουσιάζει το πρόγραµµα και οι δράσεις του υπουργείου Τουρισµού, µε τον κ. Κόνσολα να αναφέρεται στο πρώτο «κύµα» µείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων και να λέει πως θα ακολουθήσει ο αναπτυξιακός νόµος, το «ξεµπλοκάρισµα» ώριµων επενδυτικών σχεδίων στον τουρισµό, το νέο χωροταξικό, που θα ανοίξει τον δρόµο για την υλοποίηση επενδύσεων και η καθιέρωση ενιαίου ΦΠΑ 11% σε όλο το τουριστικό πακέτο.

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου