Τοπικές Ειδήσεις

«Κατάθεση αναφοράς για τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της Κάσου»

Σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που έχει επιδείξει σχετικά με την στελέχωση των σχολείων της Δωδεκανήσου και τα μεγάλα προβλήματα ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νησιά της περιοχής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός κατέθεσε σήμερα αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημειώνοντας τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία της Κάσου.

Στην αναφορά, στην οποία και επισυνάπτει σχετική επιστολή του Δημάρχου του ηρωικού νησιού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, σχολιάζει πως τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές στην Κάσο είναι αρκετά και δημιουργούν προβλήματα στην εξέλιξη της σχολική χρονιάς και ιδίως στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπογραμμίζει, τέλος, πως το Υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να λύσει τα προβλήματα υποστελέχωσης των σχολείων των νησιών, που φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσιάστηκαν ξανά, καθώς όσο δεν συμπληρώνονται τα κενά και τα παιδιά μένουν χωρίς καθηγητές και δασκάλους, τόσο οι νησιώτες αισθάνονται απομονωμένοι και το Κράτος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την νησιωτική Ελλάδα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου