Τοπικές Ειδήσεις

Στο “σφυρί” 4άστερο ξενοδοχείο στην Ρόδο

Αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών θα βρεθεί -εφόσον δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- άλλη μία 4άστερη ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας μας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ξενοδοχείο “Zenith Seaside Hotel” στην Ρόδο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση “Αμπέλια”, σε εκτός σχεδίου περιοχή, κοντά στο παραλιακό μέτωπο, σε απόσταση 63 χλμ. περίπου δυτικά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου και περίπου 500 μ. ανατολικά από το κέντρο του Οικισμού Γενναδίου. Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κυρίως πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και αρκετά ασκεπή γήπεδα. Πρόκειται για περιοχή που παρουσιάζει αυξημένη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με μικρά συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων, κυρίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και της κεντρικής νέας επαρχιακής οδού Πυλώνας – Κατταβιάς.

H ξενοδοχειακή μονάδα έχει ανεγερθεί σε γήπεδο επιφανείας σύμφωνα με τον τίτλο 9.540 τ.μ. Το γήπεδο είναι πολυγωνικού σχήματος, σχεδόν επίπεδο, απέχει περίπου 125 μ. από τη θάλασσα και τα όριά του είναι μερικώς υλοποιημένα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει συνολικά 105 δωμάτια (εκ των οποίων τα 99 είναι δίκλινα και τα 6 τρίκλινα) και αποτελείται από:

1. Κεντρικό Κτίριο το οποίο αποτελείται από: υπόγειο (το οποίο περιλαμβάνει αποθήκες τροφίμων, αποθήκες, πυροσβεστικά μπόιλερ, ψυγεία, αποδυτήρια προσωπικού, W.C. και γραφεία, ισόγειο (το οποίο περιλαμβάνει reception, 11 δίκλινα δωμάτια, δύο αποθήκες, lobby, καθιστικό, W.C. και εστιατόριο) και Α’ όροφο (ο οποίος περιλαμβάνει 21 δίκλινα δωμάτια).
2. Πτέρυγα 1 η οποία αποτελείται από: ισόγειο (4 δίκλινα) και Α’ όροφο (4 δίκλινα).
3. Πτέρυγα 2 η οποία αποτελείται από: ισόγειο (2 δίκλινα και 1 τρίκλινο) και Α’ όροφο (2 δίκλινα και ένα τρίκλινο).
4. Πτέρυγα 3 η οποία αποτελείται από: ισόγειο (6 δίκλινα) και Α’ όροφο (2 δίκλινα και 2 τρίκλινα).
5. Πτέρυγα 4 η οποία αποτελείται από: ισόγειο (6 δίκλινα) και Α’ όροφο (2 δίκλινα και 2 τρίκλινα).
6. Πτέρυγα 5 η οποία αποτελείται από: ισόγειο (10 δίκλινα), Α’ όροφο (10 δίκλινα) και Β’ όροφο (10 δίκλινα).
7. Πτέρυγα 6 η οποία αποτελείται από: ισόγειο (9 δίκλινα).

Η κύρια πρόσβαση του γηπέδου γίνεται από την ασφαλτοστρωμένη οδό που εντοπίζεται στη βορειοανατολική πλευρά του γηπέδου, πλάτους 6,00 μ. Μπροστά από τον χώρο εισόδου στο Κεντρικό Κτίριο, διαμορφώνεται πλατεία – αυλή με χώρους στάθμευσης αυτοκίνητων και λεωφορείων. Από εκεί ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων (με υπαίθριες κλίμακες και ράμπες) συνδέει όλα τα επιμέρους κτίρια και τους χώρους του γηπέδου. Στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου έχουν κατασκευασθεί δύο κολυμβητικές δεξαμενές, επιφανείας (σύμφωνα με χονδρική εμβαδομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μέσω δορυφορικών εικόνων) περίπου 215,00 τ.μ. και περίπου 350,00 τ.μ., και ένα γήπεδο τένις. Τα τμήματα περιμετρικά των πισινών φέρουν επένδυση με πλακίδια ενώ το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου διαθέτει φύτευση από γκαζόν, παρτέρια με φυτεύσεις και διαδρόμους επικοινωνίας των κτιρίων και των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

Όπως σημειώνεται, το “Zenith Sea Side Hotel” λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο ως ξενοδοχειακή μονάδα τύπου resort, με το σύστημα All Inclusive. Η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται ως “καλές”.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου 2023, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,86 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα κατασχετήριας έκθεσης, επισπεύδουσα είναι μια Ανώνυμη Εταιρεία που εδρεύει στη Ρόδο, ενώ το ποσό οφειλής ανέρχεται σε 211.198,01 ευρώ, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης μέχρι εξόφλησης. Το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση ανέρχεται σε 50.000 ευρώ (γίνεται μνεία ότι το ποσό κατάσχεσης αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης, με την ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό δηλώνοντας ότι ο περιορισμός στο ποσό αυτό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων).

Το ξενοδοχείο φαίνεται, πάντως, ότι έχει μετονομαστεί σε “Ampelia Seaside Resort”. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, η Γενναδίου Α.Ε. παρουσίασε το 2021 μηδενικό κύκλο εργασιών, ενώ το αποτέλεσμα μετά φόρων διαμορφώθηκε σε κέρδη περίπου 12,5 χιλ. ευρώ.

Σε νέα χέρια το “Five Senses Hotel”
Το “Zenith Seaside Hotel” δεν είναι το μόνο 4άστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που περνά το κατώφλι της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο “Five Senses Hotel” στις Γούρνες Ηρακλείου. Το 4άστερο “Five Senses Hotel”, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πλέον έχει σταματήσει να λειτουργεί, βγήκε χθες στο “σφυρί” με τιμή εκκίνησης τα 5,89 εκατ. ευρώ, ενώ τελικά κατακυρώθηκε ένα ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς.

Αντιμέτωπα με το “σφυρί” αναμένεται να βρεθούν και το επόμενο διάστημα και άλλα γνωστά 4άστερα ξενοδοχεία, όπως το “Lesse Hotel” στην Χαλκιδική, το οποίο θα βγει ξανά σε πλειστηριασμό στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς και με μειωμένη τιμή προσφοράς στα 3,36 εκατομμύρια ευρώ. Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει για μια ακόμη φορά στο “σφυρί” ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, το 4άστερο “Αντωνιάδης”, με τιμή εκκίνησης τα 3,28 εκατ. ευρώ. Για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί σφυρί και για το 4 αστέρων ξενοδοχείο “La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1,44 εκατ. ευρώ.

Πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου