Εισήλθαμε στην πλέον επικίνδυνη περίοδο για νέες χρεοκοπίες Ρώσων τουρ οπερέιτορ και συνεργατών τους, ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ συνιστά στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να προσέχουν και να βρίσκονται σε μέγιστη ετοιμότητα.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν πτωχεύσει 11 ταξιδιωτικοί Οργανισμοί στη Ρωσία, ενώ οι 10 εξ’ αυτών ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους το τελευταίο δίμηνο.

Δείτε, πώς έχει καταγράψει το tornosnews.gr το χρονικό των πτωχεύσεων στη ρωσική αγορά:

-Φεβρουάριος: Γίνεται γνωστή η παύση λειτουργίας του ταξιδιωτικού πρακτορείου “Voyage Inart”.

-16 Ιουλίου: Kήρυξε πτώχευση ένας από τους παλαιότερους Ρώσους Tour Οperator, ο Neva . Στις 30 Ιουλίου η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε την αναστολή της άδειας του και διόρισε προσωρινή διοίκηση στην εταιρεία.

-25 Ιουλίου: O Tour Operator “Windrose World” (LLC “Windrose World” και OOO “RV World”), ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του σε σχέση με την αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες.

-30 Ιουλίου: Σταματά τις δραστηριότητες της η εταιρεία “Expo -Τour” στην Αγία Πετρούπολη .

-2 Αυγούστου: Ανακοινώθηκε η παύση λειτουργίας του Tour Operator Labirint.

-5 Αυγούστου: Ο Όμιλος εταιρειών “IntAer” ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του. Μεταξύ των λόγων για την απόφαση αυτή όπως ανέφερε ήταν η απότομη πτώση της ζήτησης και της αγοραστικής δύναμης λόγω της αύξησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας και η αρνητική πολιτική κατάσταση.

-6 Αυγούστου: Ο Nordic Star ανακοίνωσε αναστολή των δραστηριοτήτων του. Ο τουρ οπερέιτορ διακινούσε τουρίστες στις χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας.

-22 Αυγούστου: Aνακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του το γραφείο Atlas με έδρα την Αγία Πετρούπολη.

-22 Αυγούστου: Aνακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του το Milan Tour στο Μπριάνσκ.

-25 Αυγούστου: Ανέστειλε τη δραστηριότητά του το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Santa Lucia

-1 Σεπτεμβρίου: Aνακοίνωσε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του το ταξιδιωτικό πρακτορείο Aviacharter-DV

tornosnews

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ