Ειδήσεις

Μ.Ιατρίδη: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Άγγελο Καλαθιανάκη είχε στην Κάλυμνο η Μίκα Ιατρίδη. Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Καλύμνιους εμπόρους και επιχειρηματίες, αλλά και ευρύτερα ζητήματα του εμπορικού κόσμου της Δωδεκανήσου, αφού ο κ. Καλαθιανάκης είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου.

Ένα από τα βασικά ζητήματα αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες, γεγονός που δεν επιτρέπει στις τοπικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία και απαιτούν και συγκεκριμένο ποσοστό ίδιας συμμετοχής.

Η έλλειψη αυτή καθιστά αδύνατη για τον επιχειρηματικό κόσμο της Καλύμνου, αλλά και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, τη διεκδίκηση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την εξασφάλιση καλύτερων πιθανοτήτων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους. Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου, η οποία ήταν κοντά στους Δωδεκανήσιους και τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζαν.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι η μείωση του αριθμού των επιχειρήσεων στην Κάλυμνο, τριακόσιες επιχειρήσεις κατά μέσο όρο, και η συνακόλουθη αύξηση του ρεύματος μετανάστευσης των Καλύμνιων μακριά από τον τόπο τους.

Περαιτέρω, στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της κατάργησης βασικών υπηρεσιών, όπως οι Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές του ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις υποθέσεις τους και να επιβαρύνονται με δυσανάλογα κόστη. Αναφέρθηκε, ακόμη, και το ζήτημα με τους επιχειρηματίες στα πολύ μικρά νησιά που είχαν ασφαλιστεί, με πληθυσμιακά κριτήρια, στον ΟΓΑ και καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά στον ΟΑΕΕ. Θέμα το οποίο επανειλημμένα έχει φέρει στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε τα εξής:

«Είχα μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Καλαθιανάκη. Θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, πράξη τις εξαγγελίες της, να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα των ακριτών νησιωτών και να μην τους βάζει εμπόδια στην προσπάθεια που κάνουν να μείνουν στον τόπο τους και να εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου