ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Χατζημάρκος : Η αναγνώριση των συμπατριωτών μας είναι η μόνη, ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη ανταμοιβή

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την ασφαλ­τό­στρωση του αγρο­τι­κού δρόμου που οδηγεί προς την Σκάφη της Ηρωικής Νήσου Κάσου έκανε ανάρ­τηση σήμερα το πρωί ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζη­μάρ­κος. περι­γρά­φο­ντας τον αγώνα που γίνεται καθη­με­ρινά για να έχουν οι νησιώ­τες όσα πρέπει. Η ανάρ­τηση ανα­λυ­τικά:

Ο δημο­τι­κός αγρο­τι­κός δρόμος που οδηγεί στην Σκάφη της Ηρωικής Νήσου Κάσου, ασφαλ­το­στρώ­θηκε

Έίναι έργο του Δήμου Κάσου, για το οποίο οι άνθρω­ποι του Δήμου εργά­στη­καν για να το ωρι­μά­σουν και για το οποίο εξα­σφά­λι­σαν και την χρη­μα­το­δό­τηση του. Τους έλειπαν όμως οι Τεχνι­κές Υπη­ρε­σίες για να μπο­ρέ­σουν να το δουν υλο­ποι­η­μένο. Όπως και σε πολλά άλλα έργα του Δήμου Κάσου αλλά και σε εκα­το­ντά­δες έργα όλων των Δήμων της Περι­φέ­ρειας μας, οι Τεχνι­κές Υπη­ρε­σίες μας ήταν εκεί.

Ήταν εκεί, όλοι πρό­θυ­μοι και υπο­μο­νε­τι­κοί.

Είναι μόνο οι Τεχνι­κές Υπη­ρε­σίες όμως ;

●Είναι οι Διοι­κη­τι­κές Υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας που πρέπει να δια­χει­ρι­στούν την γρα­φειο­κρα­τία της σύναψης Προ­γραμ­μα­τι­κής Συμ­φω­νίας Συνερ­γα­σίας και να φρο­ντί­σουν να πάρουν τις εγκρί­σεις από τους φορείς που μας ελέγ­χουν.

●Είναι οι Οικο­νο­μι­κές Υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας, που πρέπει να κάνουν την οικο­νο­μική δια­χεί­ριση του κάθε έργου και να περά­σουν και αυτές τους ελέγ­χους απο τους 5-6 φορείς που μας ελέγ­χουν.

●Είναι η Περι­φε­ρειακή Επι­τροπή της Περι­φέ­ρειας όπου πολι­τικό προ­σω­πικό και υπη­ρε­σια­κοί παρά­γο­ντες πρέπει να κάνουν την δια­χεί­ριση στο απο­φα­σι­στικό μέρος της υλο­ποί­η­σης του έργου.

●Είναι το Τεχνικό Συμ­βού­λιο στο οποίο πρέπει να επι­λυ­θούν όλες οι δια­φο­ρές που φθάνουν σε αυτό.

●Είναι οι Νομικές Υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας που εργά­ζο­νται για να θωρα­κί­ζουν νομικά κάθε στάδιο της διοι­κη­τι­κής δια­δι­κα­σίας.

“Έλα μωρέ, και άλλοι φορείς που υπο­στη­ρί­ζουν μικρούς Δήμους τα κάνουν αυτά”, μου είπε χθες ένας άσπον­δος φίλος.

“Ναι” του απά­ντησα, “τα κάνουν και άλλοι φορείς αυτά αλλά όχι δωρεάν όπως το κάνει η Περι­φέ­ρεια Ν. Αιγαίου”.

Ναι, άλλοι φορείς χρε­ώ­νουν για αυτές τις υπη­ρε­σίες ποσοστό επί του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του έργου.

“Μα έχετε έξοδα”; συνε­χί­ζει ο υπέροχα ελλη­νι­κός διά­λο­γος.

“Το κόστος μετα­κί­νη­σης των Μηχα­νι­κών που επι­βλέ­πουν τα εκα­το­ντά­δες έργα στα νησιά μας, σας φτάνει ; ” απαντώ.

Οι επι­και­ρο­ποι­ή­σεις και συμπλη­ρώ­σεις των μελετών που μας παρα­δί­δο­νται, οι διορ­θώ­σεις των μελετών αυτών απο λάθη, οι αδειο­δο­τή­σεις ή καμιά φορά και η συμπλή­ρωση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού των έργων αυτών ; Εκεί στα­μά­τησε ο διά­λο­γος και ο φίλος συνέ­χισε στο δια­δί­κτυο όπου “ησυχος” απο ενο­χλη­τι­κές απα­ντή­σεις έκανε την “δουλειά” του.

Θα τα ξανα­πούμε, γιατί το αξίζουν οι συνερ­γά­τες μας που ξενυ­χτούν μαζί μας, που δου­λεύ­ουν αργίες για να τρέξουν και να ελέγ­ξουν όλα αυτά τα εκα­το­ντά­δες εργο­τά­ξια σε νησιά που στα περισ­σό­τερα δεν έχεις ούτε γραφείο, ούτε μόνιμο συνερ­γάτη. Απο την Περι­φέ­ρεια με το λιγό­τερο ανθρώ­πινο δυνα­μικό στην Ελλάδα.

Είναι η χαρά μας,

Είναι επιλογή μας,

Είναι η δική μας αντί­ληψη περί καθή­κο­ντος,

Είναι η πολι­τική που αγαπάμε να κάνουμε,

Είναι η δημο­κρα­τία που αγαπάμε να υπη­ρε­τούμε,

Είναι η ανοσία που έχουμε πλέον απο­κτή­σει στην παρα­γο­ντική κακο­ή­θεια του “φταίει η Περι­φέ­ρεια, για όλα” ,

Γιατί, πιστεύ­ουμε ότι στον χρόνο αντέχει μόνο η δράση, το έργο και όχι τα λόγια,

Γιατί, η ανα­γνώ­ριση των συμπα­τριω­τών μας είναι η μόνη, ταυ­τό­χρονα και η μεγα­λύ­τερη αντα­μοιβή.

Αυτή μόνο επι­ζη­τούμε.

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.