Στις 13 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η αθλητική εκδήλωση στην πόλη της Ρόδου που τείνει να γίνει θεσμός με την επωνυμία Run Greece.

Η έναρξη θα γίνει στις 10.00 και οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 12.30. Τη μεγάλη αυτή αθλητική συνάντηση συνδιοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, μέσω της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με κύριο συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρικτή τον Δήμο Ρόδου. Η μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση απευθύνεται στους κατοίκους, όχι μόνο της Ρόδου, αλλά και όλων των άλλων νησιών.

Παράλληλα, επειδή αυτή η περίοδος (Οκτώβριος) χαρακτηρίζεται ακόμη τουριστική για το νησί μας, η πρόσκληση απευθύνεται και προς τους φιλοξενούμενους μας (επισκέπτες και τουρίστες), ειδική στους νέους που διακρίνονται για την αγάπη τους στην άθληση και τους βλέπουμε στη διάρκεια των διακοπών τους να γυμνάζονται τρέχοντας ή περπατώντας με ζωηρό ή έντονο περπάτημα στις παραλιακές λεωφόρους του νησιού μας.

Το Run Greece είναι ένα αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ σε έξι πόλεις αντίστοιχων Περιφερειών (Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα). Το 2017 προστέθηκε και η Ρόδος, εκπροσωπώντας το Νότιο Αιγαίο.

Εντάσσεται στη φιλοσοφία της προώθησης του δρομικού κινήματος, περιλαμβάνει τρεις δρομικούς αγώνες και διοργανώνεται στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, προβάλλοντας την ιστορία τους, την πολιτιστική τους κληρονομιά και την ομορφιά τους.

Η εκδήλωση προβάλλεται από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ και οι κάτοικοι του νησιού έχουν συνειδητοποιήσει ότι, πέρα από τα προσωπικά οφέλη που αποκομίζουν αυτοί που συμμετέχουν (ευεξία, χαρά, υγεία), βοηθούν και στην προβολή του νησιού.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα των διοργανωτών, αναφέρει τα εξής: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλοι και οι φίλες του δρομικού κινήματος του νησιού, που πήραν μέρος στα προηγούμενα Run Greece toy 2017 και του 2018, όχι μόνο θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, αλλά θα μετατραπούν σε… πολλαπλασιαστές, πείθοντας συγγενείς, φίλους και γνωστούς να γευτούν κι αυτοί τη χαρά της συμμετοχής σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση, περπατώντας ή τρέχοντας γύρω από τα τείχη της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, πάνω στα οποία είναι γραμμένη η ιστορία του νησιού!».

Η αθλητική διοργάνωση, αποτελείται από τα αγωνίσματα 10χλμ, 5χλμ και 1000μ για μαθητές των δημοτικών σχολείων. Οι αγώνες Run Greece, διοργανώνονται σε επτά διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα και διεξάγονται στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο των πόλεων κι έχουν αναφορά στον απλό πολίτη και στα παιδιά, αποβλέποντας στην ανάδειξη της μαζικής άθλησης και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνουν αξία στη συμμετοχή και δημιουργούν νέες συνθήκες συμμετοχής σε αθλητικο-τουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας.

Η διαδρομή των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων:

 • Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου
 • Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
 • Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος
 • Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνη, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας – Καναδά – Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
 • Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδού΄ς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας
 • Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
 • Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξία το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
 • Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πϋλη Ντ’ Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)
 • Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρίνγκς (δεξιά)
 • Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού.

Η διαδρομή του παιδικού αγώνα 1000μ:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση – Τερματισμός: Βωμός της Πατρίδας

 • Επί της παραλιαικής Λεωφόρου Ελευθερίας, μπροστά στο Βωμό της Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας
 • Με κατεύθυνση την παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά
 • Στροφή δεξιά στα φανάρια με κατεύθυνση προς το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ
 • Στροφή αριστερά και είσοδος στον σταθμό ταξί
 • Έξοδος από τον σταθμό ταξί και στροφή αριστερά στην 7ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς τον Τερματισμό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ