Πριν από λίγες μέρες το «στοιχειωμένο κτήριο» που στέγαζε το υπουργείο Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως, μετατράπηκε σε εργοτάξιο.

Η εκκλησία, αποφάσισε να επενδύσει στο δυνατό χαρτί της Ελλάδας, δηλαδή στον τουρισμό, για να περιορίσει με τον τρόπο αυτό τις απώλειες που βλέπει στα ιερά ταμεία της από την οικονομική κρίση. Και μάλιστα με μια «επιθετική τακτική», παρόμοια των μαιτρ των επενδύσεων.

Το πρώην υπουργείο Παιδείας που μίσθωνε επί δεκαετίες το ελληνικό Δημόσιο από τη Μονή Πετράκη στην οποία ανήκει το ακίνητο, θα γίνει ξενοδοχείο και οι αριθμοί που συνοδεύουν τη νέα μίσθωση είναι αξιοπρόσεκτοι ως προς το μέγεθος αυτής της… ιερής επένδυσης.

Η εκμετάλλευση του κτιρίου πέρασε πλέον στα χέρια του ομίλου ξενοδοχείων Ηλέκτρα έναντι 700.000 ευρώ ετησίως
Θα γίνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 220 δωματίων
Η επένδυση υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ
Θα δημιουργηθούν περίπου 200 μόνιμες θέσεις εργασίας
Μισθώθηκε για 35 χρόνια με πρόβλεψη 15ετους επέκτασης του συμβολαίου.

Χρέη 100 εκατομμυρίων ευρώ και επενδύσεις 7 δισ.

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης η Εκκλησία της Κύπρου θα προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων για να απαλειφθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες, που σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ανέρχονται στα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες, και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο. Σχετικά υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, ο κ. Χρυσόστομος είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ