Επιχείρηση “ανάσχεσης” των δουλεμπορικών σκαφών που επιχειρούν να αποβιβάσουν μετανάστες σε μικρά νησιά του Αιγαίου όπου υπάρχουν στρατιωτικά φυλάκια, έχει αναλάβει το ΠΝ. Τα τελευταία περιστατικά με δουλέμπορους που αποβίβασαν μετανάστες στο Φαρμακονήσι επιχειρωντας να φέρουν σε δύσκολη θέση τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς τους, δεν πέρασαν απαρατήρητα. Σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΘΑ ,αποφασίστηκε η ανάσχεση των δουλεμπορικών που πλέουν προς “ευαίσθητες” περιοχές, προφανώς όχι τυχαία.

Αυτή ήταν και η αιτία της υπέρπτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη πάνω από μια σειρά μικρών νησιών. Γι΄ αυτό και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο σε Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο.
Ο ΥΕΘΑ από την Σάμο δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες στην περιοχή δίνουμε μία τρίτη «ναυμαχία». Είναι μεγάλη η πίεση που δέχονται τα νησιά μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν πρόκειται για πολεμική επίθεση πρόκειται όμως για μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Έχουμε πλέον πρόσφυγες που είναι θύματα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην περιοχή της Συρίας, έχουμε ολόκληρες οικογένειες οι οποίες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Όμως η παρουσία τους στα νησιά δυσκολεύει πάρα πολύ τα πράγματα και ιδιαίτερα τον τουρισμό.

Η κυβέρνηση κάνει ότι περισσότερο μπορεί. Όπως έχετε δει, έχουν μειωθεί οι μέρες παραμονής στα νησιά, παραμένουν δυο μέρες, δηλαδή όσο χρειάζεται προκειμένου να καταγραφούν οι πρόσφυγες και να πάρουν χαρτιά για να μπορέσουν να φύγουν και να συνεχίσουν την πορεία τους. Δεν είναι στόχος τους η Ελλάδα.

Όμως υπάρχουν προβλήματα τα οποία δημιουργούνται ιδιαίτερα σε μικρότερα νησιά αλλά και σε βραχονησίδες. Σε λίγο με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ θα επισκεφθούμε το Φαρμακονήσι, θα περάσουμε από το Αγαθονήσι και την Καλόλιμνο προκειμένου να διαπιστώσουμε αυτό το νέο φαινόμενο που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, όπου βλέπουμε διακινητές να τους αποβιβάζουν σε στρατιωτικές περιοχές. Αυτό είναι απαράδεκτο”.

Πηγή: onalert.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ