Συνεντεύξεις

Αντώνης Γιαννικουρής: Δηλώνω πάντα «παρών» στην επίλυση των προβλημάτων των νησιών μας

-Στόχος η ολοκλήρωση των μελετών των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων| ΤΠΣ– Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων|ΕΠΣ) στα νησιά

«Παραμένω ενεργός πολίτης και επιδιώκω συνεχώς να συνδράμω τους συμπατριώτες σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται» τονίζει στην συνέντευξή του στη «δ» ο Αντώνης Γιαννικουρής, πολιτευτής της Ν.Δ.
Ο κ. Γιαννικουρής μιλάει για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι το μήνυμα των πολιτών ελήφθη από τη Νέα Δημοκρατία που πλέον έχει μπροστά της, τρία ολόκληρα χρόνια για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, τις εκλογές στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου, όπου η παράταξή του και ο ίδιος πρώτευσαν στις κάλπες, αλλά και στην συμμετοχή των Ahepa Hellas στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
• Κύριε Γιαννικουρή, θεωρείτε ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα δώσει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται η ΝΔ, ώστε να διορθώσει την πορεία της που οδήγησε στην απώλεια ενός 1 εκατ. ψηφοφόρων από τις εκλογές του 2023;
-Πάντα ένας ανασχηματισμός αποτελεί το έναυσμα για νέο ξεκίνημα αλλά ταυτόχρονα και την παραδοχή ότι κάτι δεν πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Οι πολίτες στις ευρωεκλογές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα που απαιτεί νέα πρόσωπα και διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα δείξουν ότι η κυβέρνηση έλαβε σοβαρά υπόψη, την άποψη τους. Ωστόσο, υπάρχουν τρία χρόνια μπροστά μας, όπου το νέο κυβέρνητικό σχήμα πρέπει συνεχίσει να εργάζεται με υπευθυνότητα και να δεσμευθεί ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, δίνοντας λύσεις στα καίρια προβλήματα της καθημερινότητας, κερδίζοντας ξανά την εμπιστοσύνη όλων.
• Τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του ΤΕΕ, όπου η παράταξή σας πρώτευσε αλλά κι εσείς προσωπικά. Ως μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, ποιές είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο;
Καταρχάς κα Παμπρή, σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά τους συναδέλφους μου, που με στήριξαν ξανά δυνατά για να συνεχίσω τον αγώνα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. Πράγματι η εμπιστοσύνη στην ΔΚΜ και τα υψηλά ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου, μας γεμίζουν ικανοποίηση και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη.
Η δράση που ξεχωρίζω και εαν θέλετε έχω θέσει ως προσωπικό στόχο είναι η ολοκλήρωση των μελετών των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού (Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων | ΤΠΣ– Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων |ΕΠΣ) στα νησιά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και φορέα υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης σειράς στρεβλώσεων και παθογενειών που έρχονται από το παρελθόν, δίνοντας διέξοδο σε ζητήματα που αναζητούν λύση εδώ και δεκαετίες. Για τον τεχνικό κόσμο ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι ένα μεγάλο στοίχημα και μια ευκαιρία που δεν πρέπει να περάσει αναξιοποίητη.
Για τα νησιά μας είναι ένας αγώνας που είχαμε ξεκινήσει στην θητεία μου, αφού το ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της προώθησης του πολεοδομικού σχεδιασμού, ξεκινώντας από τον Δήμο Ρόδου, του οποίου οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη, υπό τον συντονισμό της Επιτροπής Παρακολούθησης & Επίβλεψης, στην οποία συμμετέχω ως πρόεδρος εκπροσωπώντας το ΤΕΕ (Ελλάδος).
Ωστόσο παραμένουν ως προτεραιότητα τα ζητήματα της διαχείρεισης των υδάτινων πόρων, της ενέργειας, της φέρουσας ικανότητας των νησιών και της αναβάθμισης των υποδομών, που θα συνθέσουν στρατηγικά την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου.
• Παρακολουθώ τις δράσεις σας και από τα social media. Εχω την αίσθηση ότι από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν έχετε χάσει καθόλου τον ρυθμό σας, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας.
Η ενασχόληση για την επίλυση των ζητημάτων των νησιών, για είναι αποτελεσματική, πρέπει να υπάρχει μεράκι, αγάπη αλλά κυρίως πρέπει να είναι συνεχής, διότι τα προβλήματα των νησιωτών είναι πολλά και δεν τελειώνουν ποτέ. Επομένως οφείλει ο καθένας από εμάς, με τις γνώσεις που έχει αλλά και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις ευθύνης, να προσφέρει υπηρεσίες στους νησιώτες που θα βελτιώνουν την ζωή τους και θα εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.
Κυρία Παμπρή, παραμένω ενεργός πολίτης και επιδιώκω συνεχώς να συνδράμω τους συμπατριώτες μου στα νησιά, σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Δηλώνω πάντα «παρών», όπως άλλωστε ήταν το σύνθημα της προεκλογικής μου εκστρατείας.
• Διοργανώσατε εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Ν. Κάσου εκπροσωπώντας την AHEPA HELLAS;
Η AHEPA, ως η μεγαλύτερη ελληνική Ομογενειακή Οργάνωση, με πάνω από έναν αιώνα προσφοράς στην Ελλάδα και στον απανταχού Ελληνισμό, δεν θα μπορούσε να μη δώσει το «παρών», σε αυτήν την εμβληματική χρονιά για την Ηρωική Νήσο Κάσο και τα Δωδεκάνησα.
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης και τιμής, για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, διοργανώσαμε δύο εκδηλώσεις υψηλού εθνικού συμβολισμού σε συνεργασία με την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, παρουσία της ΠτΔ κας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την Πολιτιστική Ομάδα Αρχιπέλαγος:
• Η βιογραφία του Κασιώτη Νικολάου Μαυρή, πρώτου γενικού διοικητή της ελεύθερης Δωδεκανήσου
• «Η Ευζωνική Στολή»
Η φιλοξενία της έκθεσης της Προεδρικής Φρουράς, ήταν η λιγότερη πράξη ανταπόδοσης, για την προσφορά των Κασιωτών στους αγώνες του έθνους. Η συγκλονιστική παρουσία και συμμετοχή των τεσσάρων Ευζώνων στις εκδηλώσεις, αποτέλεσε ύψιστη τιμή για τα ακριτικά Δωδεκάνησα, αλλά κυρίως για τον Δήμο Η.Ν. Κάσου.
Την επιτυχία των εκδηλώσεών μας, επισφράγισε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της έκθεσης, όπου είχα την τιμή να της παραδώσω ένα ενθύμιο εκ μέρους όλων των μελών της AHEPA HELLAS και να την ευχαριστήσω για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, στηρίζοντας την προτροπή μας, η έκθεση να συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι για τα 200 χρόνια του Ολοκαυτώματος. Ήταν μια ιστορική στιγμή για τα Δωδεκάνησα και για εμένα προσωπικά, που θα την θυμόμαστε με υπερηφάνεια και σεβασμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου