Με επιτυχία στέφθηκε η επανεκκίνηση του τουρισμού στη Ρόδο. Οι πρώτοι επισκέπτες εμφανίζονται ευχαριστημένοι για το επίπεδο των υπηρεσιών που τους παρέχονται καθώς η τουριστική εμπειρία, δεν έχει «αλλοιωθεί» εξαιτίας της πανδημίας.
Κρίσιμο παραμένει το διάστημα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, καθώς οι κρατήσεις δεν παρουσιάζουν ακόμη κάποια αξιοσημείωτη δυναμική. Η Ρόδος, όπως και οι υπόλοιποι ελληνικοί προορισμοί, δέχεται επισκέπτες κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Τσεχία και την Πολωνία. Στις συγκεκριμένες αγορές, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα προτίμησης για θερινές διακοπές.
Χθες η Ρόδος δέχθηκε 13 πτήσεις εξωτερικού και την Κυριακή 18. Δεν υπάρχει όμως ακόμη εικόνα για τα ποσοστά πληρότητας στις πτήσεις σύμφωνα με την Fraport Greece. Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης οι ηλεκτρονικές τουριστικές πλατφόρμες να “τροφοδοτηθούν” με θετικά σχόλια απ΄ όσους έχουν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα. Η διαδικτυακή αυτή αλληλεπίδραση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις κρατήσεις και κατά συνέπεια στις αφίξεις, κάμπτοντας το αίσθημα ανασφάλειας των εν δυνάμει επισκεπτών. Βεβαίως, το τοπίο αναμένεται να αλλάξει πολύ, μετά το «άνοιγμα» της βρετανικής αγοράς στις 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Όσοι επισκέπτες ήρθαν στη Ρόδο μένουν ευχαριστημένοι και το εκφράζουν. Τα ξενοδοχεία ήταν έτοιμα να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Έχει γίνει πολλή δουλειά ώστε να προσαρμοστεί η λειτουργία των ξενοδοχείων στα πρωτόκολλα χωρίς όμως να αλλοιωθεί-επηρεαστεί η εμπειρία που βιώνει ο επισκέπτης. Υπήρξαν και υπάρχουν δυσκολίες, τις οποίες όμως αντιμετωπίζουμε με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Θα χαρακτήριζα ως ήρωες τους διευθυντές και εργαζόμενους ξενοδοχείων, τους ίδιους τους ξενοδόχους και τους πελάτες που μας προτιμούν. Όλοι μαζί λειτουργούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό και σαφώς πιο απαιτητικό πλαίσιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος και συμπλήρωσε:
«Πιστεύω ότι ξεκάθαρη εικόνα για την εξέλιξη των πραγμάτων θα έχουμε μετά το πέρας της τρέχουσας εβδομάδας. Οι ροές κρατήσεων παραμένουν χαμηλές, ακόμη και στις χώρες, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, και αν αυξηθούν τα θετικά σχόλια στο διαδίκτυο, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει κάποια τόνωση στις κρατήσεις καθώς ακόμη οι εν δυνάμει επισκέπτες παραμένουν διστακτικοί».

Ζωντανεύει
η Μεσαιωνική Πόλη
Στη Μεσαιωνική Πόλη, από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Ρόδου, μπορεί να ήταν κάπως νωχελικοί οι ρυθμοί μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, από χθες όμως λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων ενώ σταδιακά, αναμένεται να ανοίξουν όσες επιχειρήσεις εστίασης παρέμεναν κλειστές!
«Από τη Δευτέρα άνοιξαν περισσότερα εμπορικά καταστήματα και σταδιακά θα ανοίγουν και οι επιχειρήσεις εστίασης. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας εκτιμώ ότι η Παλιά Πόλη θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Παραμένουμε αισιόδοξοι για το αύριο. Όλοι μαζί ενωμένοι και τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, μπορούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό φέτος, ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή τη θετική φήμη το 2021», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών (ΣΕΕΜΠ), κ. Βασίλης Δοντάς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ