Σε καίρια ζητήματα, όπως το διακύβευμα της κάλπης της Κυριακής 7 Ιουλίου, απαντά σήμερα, ανήμερα των εκλογών, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Βασίλης Υψηλάντης.
Επιπλέον, μιλάει για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους Δωδεκανήσιους, στις επαφές που έχει μαζί τους, οι οποίοι θέλουν απαλλαγή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ μεταφέρει το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα «νησιά μας» -δεδομένου ότι και ο ίδιος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. Ο κ. Υψηλάντης, δηλώνει ακόμη βέβαιος πως η Δωδεκάνησος θα κερδίσει περισσότερες έδρες και καταλήγει με το μήνυμα:
«Οι… “κάθε μέρα κι ένα ψέμα” εθνομηδενιστές πρέπει να φύγουν από τον ορίζοντά μας. Αρκετά με τις ιδεοληψίες και τα πειράματα!».
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Υψηλάντη, όλα δείχνουν ότι η Ν.Δ. θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Ποιο είναι κατά την άποψή σας, το διακύβευμα της κάλπης;
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ιστορικά σημαντικό και κοινωνικά κρίσιμο. Αφορά την προσωπική ευθύνη στην απόφαση για το αν η Ελλάδα θα πορευτεί με κρατισμό ή αν το κράτος θα λειτουργεί στην υπηρεσία του πολίτη.
Ιστορικά σημαντικό, επειδή είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν μια χώρα ανοικτής και ποιοτικής δημοκρατίας ή μια χώρα σε κατάσταση μόνιμης μιζέριας με καθημερινή διαλεκτική διχασμού. Αυτό το δίλημμα είναι το απόσταγμα μιας αισθητικά και διαχειριστικά κακής διακυβέρνησης από ανθρώπους μιας παρέας, που θέλησε να δομήσει καθεστώς με αφηγήματα του παρελθόντος.
Αλλά, το διακύβευμα είναι και κοινωνικά κρίσιμο, επειδή το οικονομικό, το εκπαιδευτικό, το πολιτικό περιβάλλον μας είναι δημιούργημα επιλογών που καθορίζει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Δηλαδή, επιλογών του πολίτη, που αξιολογεί προτάσεις και συμπεριφορές και κρίνει με την ψήφο του ποιον μπορεί να εμπιστευθεί ή με ποιον θα διακινδυνεύσει την προοπτική μιας σταθερής ευημερίας.
Συνεπώς, κάθε σκέψη μπροστά στην κάλπη συμπυκνώνεται στο ερώτημα: με τη Νέα Δημοκρατία και το βλέμμα στο μέλλον, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ για νέες περιπέτειες στη ζωή μας;
• Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους νησιώτες μας στις περιοδείες σας;
Ξεκάθαρο μήνυμα απαλλαγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που διέψευσε τις αγνότερες ελπίδες και τα πιο μεγάλα όνειρα των νέων. Οι νησιώτες μας, ειδικά από τα μέρη με μικρό τοπικό πληθυσμό, είδαν επί ΣΥΡΙΖΑ ένα τόσο μεγάλο κύμα φυγής που ξεπέρασε στατιστικά και τις δυο μεγάλες μεταναστευτικές περιόδους, που εκδηλώθηκαν μετά από πολέμους στην Ελλάδα.
Ξεριζώθηκαν νέα παιδιά από τόπους που μπορούν να παράγουν πλούτο. Εγκατέλειψαν με απόγνωση τα μέρη μας άνθρωποι με ικανότητες να προκαλέσουν την αναγέννηση. Και πήγαν να παραγάγουν πλούτο σε κοινωνίες σκληρές, με ψυχρά αισθήματα αλλά με διαδικασίες ισονομίας και ευκαιρίες για όλους.
Κι αυτό είναι το μήνυμα που πήρα και που θα το μεταφέρω με όλη μου τη δύναμη σε κάθε κέντρο λήψης αποφάσεων: αναγέννηση με ισότητα ευκαιριών για όλους. Καινοτόμα σχέδια αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων με ειδικούς σχεδιασμούς και όχι με νομοθετικές γενικότητες. Πρακτική διέξοδος σε κάθε πρόβλημα. Το εννοώ. Ο βουλευτής σήμερα οφείλει να παλέψει για τον τόπο του με καθημερινή πίεση εκλογίκευσης της κρατικής λειτουργίας προς όφελος κάθε πολίτη για κάθε πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί λόγω γραφειοκρατίας ή αβελτηρίας των απρόσωπων υπηρεσιών.
Οι νησιώτες είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς. Κι ό,τι τους πόνεσε οφείλουμε να το αποβάλουμε από τη ζωή τους. Χρωστάμε πολλά σε όσους έμειναν στον τόπο με το κεφάλι ψηλά. Και ακόμη περισσότερα σε όσους θέλουν να επιστρέψουν. Αυτούς θα προσκαλέσουμε με την ψήφο μας. Σε αυτούς θα στείλουμε το καθαρό μήνυμα της σταθερότητας και της νέας αρχής με την αποφασισμένη Νέα Δημοκρατία.
• Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την προεκλογική του περιοδεία από τη Ρόδο. Εκτιμάτε πως αυτό σηματοδοτεί την προτεραιότητα που θα δώσει η αυριανή κυβέρνηση στα νησιά μας;
Ασφαλώς. Και αυτό το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, διότι κάθε φορά που συναντώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν αναφερθώ σε κάποιο θέμα που επιβάλλεται να προστεθεί στις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης, μου λέει… «Βασίλη, ξέρω. Τα νησάκια μας και τα μάτια μας»!
Η Ρόδος σηματοδοτεί την απαρχή της επανεκκίνησης μιας δυναμικής ανάπτυξης. Και προσδοκώ να είναι εμβληματικές οι δράσεις της νέας κυβέρνησης στα Δωδεκάνησα, εμφανείς από τα πρώτα νομοσχέδια. Η νησιωτικότητα θα λαμβάνεται υπόψη σε κάθε σχεδιασμό. Επειδή νόμος το ορίζει κι επειδή, όπως έχει πει ο Μένανδρος, δεν υπάρχει νόμος που να είναι πιο ισχυρός από την ανάγκη!
Αυτή την ανάγκη, εμείς στη Νέα Δημοκρατία, τη βλέπουμε έντονα. Όσοι κάναμε περιοδείες στα πιο μικρά νησάκια ενσωματώνουμε στο όραμά μας το πατριωτικό καθήκον. Οφείλουμε να επιστρέψουμε στη γη μας την προοπτική, την ασφάλεια και όλα όσα αποστερήθηκε εξαιτίας της μικροπολιτικής και της διαχειριστικής ανεπάρκειας. Ζητώ από τους συμπολίτες μου την ψήφο τους για να τους εκπροσωπώ σε έναν καθημερινό αγώνα με πάθος και αφοσίωση. Επειδή, πρέπει να σταματήσουμε τώρα τον αλόγιστο κατήφορο, να αφανίσουμε κάθε ισοπέδωση και απαξία του νησιώτη, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις δυνάμεις και τα δικαιώματά του.
Εκτιμάτε πως εάν η Ν.Δ. καταφέρει την αυτοδυναμία και ανεβάσει τα ποσοστά της, θα μπορέσει να κερδίσει περισσότερες έδρες η Δωδεκάνησος;
Φυσικά! Θέλουμε 4 έδρες. Γι’ αυτό όλοι μαζί, ενωμένοι στο στόχο της απαλλαγής από την ιστορική φάρσα που ζήσαμε με τους πολιτικούς γυρολόγους, την Κυριακή 7 Ιουλίου, θα πάμε στην κάλπη με γνώμονα την αγάπη μας για τη ζωή που μας αξίζει. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος για την ανάκτηση της λογικής και την αποκατάσταση της πραγματικότητας. Οι… “κάθε μέρα κι ένα ψέμα” εθνομηδενιστές πρέπει να φύγουν από τον ορίζοντά μας. Αρκετά με τις ιδεοληψίες και τα πειράματα!
• Πώς κρίνετε τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχουμε εκλογές μέσα στο Δεκαπενταύγουστο;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει με κάθε του λέξη πόσο υπεύθυνος πολιτικός είναι. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να πάμε σε εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν ποτέ, και δεν θα γίνει τώρα, κόμμα που συγκεντρώνει θεσιθήρες και πολιτικούς τυχοδιώκτες. Την αυτοδυναμία τη χρειάζεται η χώρα, για να δημιουργηθεί μια συνετή κανονικότητα. Για να ανακτηθεί η συνέπεια. Για να υπάρξει έδαφος μακρόπνοων σχεδιασμών.
Όσοι αποφασίσαμε να παλέψουμε σε αυτές τις εκλογές, με τη ΝΔ, το κάνουμε για την Ελλάδα με στόχο τη σταθερότητα στη δημόσια διοίκηση, στη φορολογία, στην αναπτυξιακή πολιτική, στην πρόσκληση επενδύσεων. Μια κυβέρνηση με «βαρίδια» και «άλλοθι» δεν μπορεί να βάλει θεμέλια για το μέλλον. Εμείς δεν ερχόμαστε για να αντικαταστήσουμε τους… γλουτούς, στις καρέκλες. Ερχόμαστε για να συντάξουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο συμπόρευσης στο δρόμο της δημιουργίας και της πλουτοπαραγωγής.
Στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος με τους φορείς και κοινωνικούς εταίρους στο ΕΒΕΔ, δεσμεύτηκε για μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας την επόμενη μέρα;
Πρώτα από όλα δημιουργία θέσεων εργασίας. Όταν υπάρχει ζήτηση για εργασία δημιουργείται και η ανάγκη για καλές θέσεις εργασίας.
Οι θέσεις εργασίας δημιουργούνται όταν υπάρχουν επενδύσεις και οι επενδύσεις έρχονται όταν υπάρχει κλίμα που τις προσελκύει. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας να δημιουργήσουμε και να συντηρήσουμε ένα κλίμα που προσελκύει επενδύσεις έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να αξιοποιηθεί εδώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας, που είναι οι παντού και πάντα διακρινόμενοι άνθρωποι της και ιδιαίτερα οι νέοι. Αυτή η κατανόηση ότι πρέπει να αφήσουμε να ανθίσει ο ιδιωτικός τομέας ώστε να μπορέσει αυτός να τροφοδοτήσει με πόρους τον κρατικό είναι καθοριστική και απαραίτητη για την ανάπτυξη στη χώρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ