Σε μια ακόμη εξύμνηση των τακτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης, πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Για τον ίδιο όλα είναι καλώς καμωμένα: και μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου -παρ’ ότι δεν υπάρχει ρύθμιση του χρέους ούτε QE- θα έρθει η ανάπτυξη, και ο Αλέξης Τσίπρας καλώς αρνείται την Εξεταστική για τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη διακινητή ναρκωτικών και υπάρχει απαίτηση για συνεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς…

«Περιμένω μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η χώρα πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ανάπτυξη» δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Κουβέλης στο ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή «Αντίμετρα» των Στέφανου Τζανάκη και Γιώργου Μελιγγώνη.

 Πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Κουβέλης ότι η συμφωνία πρέπει να κάνει πράξη και αυτό που είπε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ότι δεν θα καταβάλλονται τόκοι για 15 χρόνια.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος των Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου και αναφερόμενος στις συνεργασίες, είπε ότι «σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται ο προοδευτικός πόλος απέναντι στον συντηρητισμό που μας γυρίζει πίσω και αφήνει στο περιθώριο μεγάλα τμήματα πολιτών».

«Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα» τόνισε για να συμπληρώσει πως «πρέπει να διευρυνθεί ο προοδευτικός χώρος και να αναζητηθούν συμμαχίες στηριγμένες σε προγραμματικές συμφωνίες».

Ετσι, βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει ότι στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «αντί να αναδειχθούν απόψεις σύγκλησης, αναδείχτηκαν αυτές που οδηγούν στη συνεργασία με τον συντηρητικό χώρο».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίουκαι είπε χαρακτηριστικά ότι «με το άθλιο άρθρο 83 του Συντάγματος, διαγράφηκε η απιστία» και πρόσθεσε ότι η Βουλή ορθώς έστειλε την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή που ζητά η Νέα Δημοκρατία για τις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση «Noor1», ο κ. Κουβέλης έκρινε ότι το όλο θέμα είναι στη Δικαιοσύνη και «δεν χρειάζεται η Εξεταστική». Βέβαια και άλλα ήταν στη Δικαιοσύνη (βλέπε Παπαντωνίου) αλλά τότε ήταν καλή η Εξεταστική. Αλλά είπαμε, ο κ. Κουβέλης ακόμα περιμένει να τον καλέσει ο κ. Τσίπρας να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

protagon.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ