Ειδήσεις

«Με το δεξί» άρχισαν χθες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με το δεξί ξεκίνησαν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Χθες Τρίτη έκαναν  «ποδαρικό» οι μαθητές των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε κείμενο του Έλληνα Λογοτέχνη, Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ» και κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο που αφορούσε στις συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον.
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ της Ρόδου μίλησαν στη «δημοκρατική» και δήλωσαν ότι τα θέματα ήταν βατά και αναμενόμενα.
Ντεντέι Γεραρντί
Σε γενικές γραμμές ήταν εύκολα τα θέματα των Νέων Ελληνικών, δεν μπορώ να πω ότι μας δυσκόλεψε κάτι. Όσο για το θέμα του άρθρου που μας ζητήθηκε, πιστεύω ότι είναι εύκολα εγχειρήσιμο. Αφορούσε τις συγκρούσεις εφήβων και ενηλίκων, που λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει, οπότε προσεγγίζοντας το θέμα βιωματικά, μπορούσε κάθε μαθητής να γράψει καλά.
Δέσποινα Κωστάκη
Όλα κύλησαν ομαλά. Προσωπικά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου και πιστεύω ότι το θέμα του άρθρου ήταν από τα ευκολότερα και πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Προσωπικά εκτιμώ ότι τα πήγα καλά.
Βασιλική Λεοντάκη
Είμαι ευχαριστημένη από τα θέματα. Ήταν εύκολα και ειδικά το θέμα του άρθρου αρκετά ενδιαφέρον. Παρόλο που δεν είχα προετοιμαστεί πάνω στο θέμα, πιστεύω ότι έγραψα αρκετά καλά.
Μαρία Μουστακέλλη
Προσωπικά δεν έκανα μεγάλη προετοιμασία για το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Το θέμα του άρθρου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και κοντά στα βιώματα των εφήβων, οπότε λίγο-πολύ καθένας μπορούσε να γράψει.
Γιάννης Σαρούκος
Οι πανελλήνιες ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο. Τα θέματα των νέων ελληνικών ήταν εύκολα ενώ το θέμα του άρθρου που μας ζητήθηκε να γράψουμε ήταν βατό και ενδιαφέρον. Εκτιμώ ότι τα πήγα καλά.
Ευαγγελία Νεμποτάκη
Ανατρέχοντας στα θέματα των τελευταίων ετών, πιστεύω ότι οι συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα. Σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Σεβαστή και Μαρία Κιάκα
Οι Σεβαστή και η Μαρία Κιάκα είναι δίδυμες αδελφές οι οποίες περνούν παρέα τη «δοκιμασία» των πανελληνίων εξετάσεων. «Είμαστε ευχαριστημένες από τα θέματα. Πιστεύουμε ότι έχουμε πάει αρκετά καλά. Δεν αγχωνόμαστε καθόλου, δίνουμε απλά τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Έχουμε υποσχεθεί στον παππού μας ότι θα δώσουμε τις εξετάσεις και θα πετύχουμε», δηλώνουν στη «δημοκρατική».
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας. Σήμερα Τρίτη, τη σκυτάλη των πανελληνίων εξετάσεων παίρνουν οι μαθητές των ΓΕΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 1379 μαθητές των Γενικών Λυκείων και 337 μαθητές των ΕΠΑΛ από τα Δωδεκάνησα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις που θα διαρκέσουν έως και τις 21 Ιουνίου. Προφορικά θα εξεταστούν 55 μαθητές των ΓΕΛ και 26 των ΕΠΑΛ. Οι περισσότεροι υποψήφιοι συγκεντρώνονται στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου (121 συνολικά), έπεται το 1ο ΓΕΛ Ρόδου με 107 υποψήφιους και το 4ο ΓΕΛ με 103. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι υπήρξε στην περιοχή μας 30% αποχή των μαθητών των ΕΠΑΛ κατά την πρώτη μέρα των πανελληνίων.
«Οι καθηγητές και οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη μέρα των πανελληνίων. Τα θέματα των Νέων Ελληνικών τα κρίνει η εκπαιδευτική κοινότητα σαν βατά… Ίσως να υπάρξει μόνο κάποιο πρόβλημα στην περίληψη… Ευχόμαστε να εξελιχτεί ομαλά η διαδικασία μέχρι το τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Ανδρέας Μαρίνος.


Οι εξεταζόμενοι για τις Πανελλήνιες 2017 πρέπει να έχουν μαζί τους:
Το δελτίο του εξεταζόμενου
Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα
Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.
Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του.
Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).
Γενικά, ως ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Όσον αφορά στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00, για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, και μέχρι τις 14:30, για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:00.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου