Ειδήσεις

Θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση της καθαριότητας

Με την υπ’ αρίθμ. Ν40/2016 απόφαση του Α2 Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, που εκδόθηκε την Παρασκευή και βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής, απορρίφθηκε η αίτηση περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων, που άσκησαν η ένωση εταιρειών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ – ΠΕΡΜΕ HELLAS ΑΕ – ENSER», η εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ», η εταιρεία «Περιβαλλοντική Μεταφορική ΑΕ» και η εταιρεία «ΕNSER- Υπηρεσίες Περιβάλλοντος Ανώνυμη Εταιρεία» κατά του Δήμου Ρόδου, ως αναθέτουσας αρχής του ανοικτού διεθνούς δημοσίου μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για το έργο «Εργασίες Αποκομιδής και Μεταφοράς Απορριμμάτων και Ογκωδών Αντικειμένων, Μηχανικής και Χειρωνακτικής Σάρωσης και Αποψιλώσεων Κοινοχρήστων Χώρων, περιόδου 2016-2018», με ενδεικτικό προϋπολογισμό 12.681.241,95 €.
Το δικαστήριο κατάργησε τη δίκη ως προς την εταιρεία «TEXAN ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικό τίτλο «TEXAN ΑΒΕΕ» και απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση, που άσκησε υπέρ του Δήμου Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι η ένωση εταιρειών εστράφη με την αίτηση της κατά της τεκμαιρόμενης σιωπηρής απόρριψης της από 18 Μαρτίου 2016 προδικαστικής προσφυγής που άσκησαν κατά του κύρους του διαγωνισμού και της υπ’ αρίθμ. 62/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, που προέκρινε στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού την εταιρεία «TEXAN ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικό τίτλο «TEXAN ΑΒΕΕ».
Μετά και την απόφαση αυτή ο διαγωνισμός αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί ενώ έως την ολοκλήρωσή του, η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται από την Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, που έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την  πρόσληψη υπαλλήλων και μίσθωσης απορριμματοφόρων.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ποινική προκαταρκτική έρευνα που έχει παραγγελθεί για τον έλεγχο εγγράφων, που προσκόμισε στα πλαίσια του διαγωνισμού προκειμένου να αποδείξει την χρηματοοικονομική της επάρκεια για την απόκτηση ή και μίσθωση του απαιτούμενου μηχανολογικού εξοπλισμού η εταιρεία «TEXAN ΑΒΕΕ» και συγκεκριμένα έγγραφα, που φέρεται να έχει συντάξει εκπρόσωπος της «Euro Exim Bank» (της Γκάμπιας ή του Ηνωμένου Βασιλείου) αλλά και ισολογισμών της.
Την 9η Μαΐου 2016 η τριμελής επιτροπή του διαγωνισμού, που έχει κοινοποιήσει ήδη στην Εισαγγελία, όλα τα έγγραφα και τις καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της σε βάρος της «TEXAN ΑΒΕΕ», διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, έγγραφο της τελευταίας, με ημερομηνία 6 Μαΐου 2016, που είχε αναρτηθεί την 7η Μαΐου 2016 στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).
Στο έγγραφο της «TEXAN ΑΒΕΕ», υποστηρίζεται ότι εντοπίστηκαν διαφοροποιήσεις μεταξύ προσκομισθέντων εγγράφων από την Ένωση Εταιρειών «HELESI – ΠΕΡΜΕ – ENSER» έκδοσης της τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του δημόσιου ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου