Η κατάσταση στην Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι τραγική. Χιλιάδες άνθρωποι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κινδυνεύουν, μένουν αβοήθητοι και πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία.
Η επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ – κεφαλαίου συνεχίζεται μετά από τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά, φορολογικά μέτρα και στα ζητήματα της Υγείας.
Η “μεταρρύθμιση” της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) οδηγεί στην:
1. Οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής Υγείας και Περίθαλψης.
2. Από δω και πέρα θα υπάρχει η απειλή του αυτόματου “κόφτη” που, μετά από ένα μεταβατικό στάδιο θα περιλαμβάνει και τις κρατικές δαπάνες για την Υγεία.
3. Θα καταργηθούν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς, ώστε οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις για ιατρικές ειδικότητες που θα βγουν εκτός συμβάσεων.
4.Μέρος της ΠΦΥ θα μεταφερθεί στην ευθύνη των δήμων, οι οποίοι θα την προσφέρουν έναντι συνεισφοράς των ασφαλισμένων μέσω των δημοτικών τελών.
5. Ήδη πληρώνουμε ακριβά τη φαρμακευτική αγωγή μας και δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον στο ζήτημα αυτό, ενώ η αύξηση των εισφορών μας χρέωσε ένα επίσης μεγάλο μέρος των δαπανών για την Υγεία – Περίθαλψη.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας είναι μια ακόμη απάτη.
Στόχο έχουν να κρύψουν ότι η μεταρρύθμιση που η κυβέρνηση εξήγγειλε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ελάχιστες παροχές για όλους, επιπέδου πτωχοκομείου και επιπλέον καθολικές πληρωμές από το λαό. Παραπέρα ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματιών που καραδοκούν για την αρπαγή της λείας τους.
Να υπερασπιστούμε την Υγεία μας, την ίδια μας την ύπαρξη. Να μην επιτρέψουμε να μας φέρονται σαν στυμμένες λεμονόκουπες, να θεωρούν την περίθαλψή μας κόστος.
Απαιτούμε τώρα και αγωνιζόμαστε για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Περίθαλψης.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση.
Όχι στις περικοπές. Όχι άλλα βάρη στις πλάτες μας.
Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των τριάντα χιλιάδων θέσεων, την ίδια στιγμή που τα ιδιωτικά συμφέροντα κάνουν πάρτι στην υγεία.
Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου, δηλώνει τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις στις 8 Ιούνη, στηρίζοντας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Υγειονομικών και των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ