Τοπικές Ειδήσεις

Νέα κινητοποίηση για το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στις 14 Μαΐου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή την μη ανακοίνωση, έως τώρα, μέτρων στήριξης των συναδέλφων για το διάστημα μέχρι την έναρξη της σεζόν αλλά και μετά την έναρξη αυτής, η οποία οριστικέ από την κυβέρνηση για την 15η Μαΐου, αποφάσισε να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14η Μαΐου 2021 έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου ώρα 17:00 μμ.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζόμενους σε επισιτισμό τουρισμό να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου μας για να δείξουμε την δύναμη των εργαζομένων του νησιού μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø Την επαναπρόσληψη όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων την 25 Μαΐου.

Ø Την κατάργηση όλων των απολύσεων με νόμο.

Ø Την εξασφάλιση του εισοδήματος των συναδέλφων για το διάστημα μέχρι την επαναπρόσληψη

Ø Την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα για την εξασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων.

Ø Την κάλυψη των ενσήμων Ιουνίου, Ιουλίου Αύγουστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου 2020 των συναδέλφων που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης, τα όποια έως και σήμερα δεν έχουν φανεί με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι επιδομάτων από το ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα εισπράξουν.

Ø Την τήρηση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Ø Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπάρχουν αλλά και του Εργατικού νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή.

Όσα άτομα παρευρεθούν στην συγκέντρωση παρακαλούνται να προσέλθουν με μάσκες και να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας που προβλέπονται για την πανδημία COVID-19.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 17:00 ΜΜ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΡ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου