Ρεπορτάζ

Kαταγγελία: Ψυχικά ασθενής απειλεί να σκοτώσει τη μητέρα της σε χωριό της Pόδου!

Σκηνές από… ταινία θρίλερ, εκτυλίσσονται στο μικρό χωριό της Καλάθου, όπου μια ψυχικά ασθενής γυναίκα η οποία χρήζει θεραπείας, έχει κατ΄ επανάληψη αποπειραθεί να τραυματίσει την ηλικιωμένη μητέρα της η οποία φοβάται για τη ζωή της αλλά και τους συγγενείς που την φιλοξενούν, για να την προστατέψουν από την μανία της κόρης της.
Η συγγενής, που φιλοξενεί την υπερήλικη γυναίκα, απευθύνθηκε στη «δημοκρατική» κάνοντας έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε η 60χρονη γυναίκα που μπαινοβγαίνει από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου, να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα, προκειμένου να λάβει την θεραπεία που απαιτείται, καθώς έχει διαγνωσθεί με σοβαρή ψυχική νόσο που την καθιστά επικίνδυνη, όπως καταγγέλλει η συγγενής της.
Η 60χρονη, που έχει νοσηλευθεί τόσο στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου, όσο και στο ψυχιατρικό τμήμα της Λέρου, έχει πολλές φορές απειλήσει να σκοτώσει την μητέρα της, όπως καταγγέλλει η συγγνενής της. Η μητέρα της είναι μια υπερήλικη γυναίκα 90 ετών, η οποία την τελευταία φορά κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή από την μανία της κόρης της και να βρει καταφύγιο στο σπίτι της ανιψιάς της Κατερίνας Φάκκα Χατζησάββα, η οποία την φιλοξενεί το τελευταίο διάστημα, δεχόμενη και η ίδια επιθέσεις όπως και η οικογένειά της από την ψυχικά ασθενή εξαδέλφη της.


Η κ. Κατερίνα Φάκκα Χατζησάββα απευθύνει έκκληση μέσω της «δημοκρατικής», σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιδείξουν την πρέπουσα προσοχή πριν να είναι αργά, καθώς -όπως αναφέρει- διαπιστώνει υποβάθμιση του περιστατικού και ολιγωρία των εμπλεκομένων αρχών.
Η ίδια, έχει απευθυνθεί πολλάκις στην αστυνομία, στο νοσοκομείο και χθες επισκέφθηκε την Εισαγγελία, ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου η 60χρονη ασθενής να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.
«Η ασθενής, μπαινοβγαίνει από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου. Εχει επιτεθεί στην μητέρα της απειλώντας ότι θα την σκοτώσει άπειρες φορές. Μάλιστα, την τελευταία φορά αφού αποκεφάλισε με μαχαίρι κάποιες πλαστικές κούκλες που υπήρχαν στο σπίτι, στράφηκε κατά της μητέρας της κρατώντας δύο μαχαίρια και της είπε ότι ήρθε η σειρά της να την αποκεφαλίσει! Η 90χρονη, με όση δύναμη είχε, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια της και να ζητήσει βοήθεια. Δεν είναι δυνατόν μια υπερήλικη γυναίκα στη δύση της ζωής της να μην μπορεί να μείνει μέσα στο σπίτι της και να κινδυνεύει από την κόρη της. Η 90χρονη μού έχει κάνει πληρεξούσιο να ενεργώ για λογαριασμό της, καθώς λόγω της ηλικίας της δεν είναι σε θέση να κινήσει τις διαδικασίες για τον εγκλεισμό της ψυχικά ασθενούς κόρης της. Παρότι έχω κατ΄επανάληψη απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, η 60χρονη εξαδέλφη μου, μετά από σύντομη νοσηλεία επιστρέφει στο σπίτι της το οποίο έχει καταστρέψει κατ΄επανάληψη. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Μεγάλη Εβδομάδα, αφού επέστρεψε στο σπίτι από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου, όπου είχε νοσηλευθεί, πέταξε την οικοσκευή του σπιτιού στο δρόμο -το οποίο είχα εξοπλίσει για πολλοστή φορά- και άφησε μόνο ένα πριόνι πάνω στον πάγκο. Πρόκειται για ασθενή που είναι επικίνδυνη για την ίδια και για τον εαυτό της και πλέον με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα καθώς ξέρει ότι φιλοξενώ την μητέρα της, φοβάμαι για τη ζωή όχι μόνο της υπερήλικης θείας μου αλλά και τη δική μου και των μελών της οικογένειάς μου. Απευθύνω έκκληση μέσω της εφημερίδας σας, προκειμένου να ενσκήψουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πρόβλημά μας καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση», λέει στη «δημοκρατική» και μάλιστα επισημαίνει ότι στο χωριό αποτελεί κοινό μυστικό η επικινδυνότητα της ασθενούς και όλοι φοβούνται τα κατά καιρούς ξεσπάσματά της καθώς στη διάρκεια της κρίσης στρέφεται εναντίον όποιου βρεθεί στο δρόμο της.


Περαιτέρω η κ. Κ. Φάκκα Χατζησάββα αναφέρει ότι μετά το νέο ξέσπασμα της περασμένης εβδομάδας, η ασθενής νοσηλεύεται και πάλι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου και ζητά να δρομολογηθεί ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρικό ίδρυμα προκειμένου να λάβει την κατάλληλη θεραπεία. Μάλιστα, έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή του Νοσοκομείου, τον οποίον ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα στο σπίτι μας. Μπορεί να παραμονεύει ανά πάσα στιγμή και να επιτεθεί εναντίον μας, επειδή προστατεύουμε την μητέρα της. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω απευθυνθεί σε κάθε σχετικής ειδικότητας ιατρό, καθώς αναγνωρίζω ότι πρόκειται για ψυχικά ασθενή που χρήζει βοήθειας, όμως πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω το περιστατικό καθώς αισθάνομαι ότι κινδυνεύει όχι μόνο η σωματική μας ακεραιότητα αλλά και η ίδια μας η ζωή. Φοβόμαστε ότι θα επαναληφθεί στη Ρόδο, το φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου, όπου ο πρώην σύζυγος με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κατέσφαξε την πρώην σύζυγό του και τον αδελφό της», δήλωσε η κ. Κ. Φάκκα Χατζησάββα, επισημαίνοντας ότι και η άτυχη γυναίκα στη Μακρινίτσα είχε ζητήσει βοήθεια και είχε επισημάνει το πρόβλημα στις αρχές το οποίο προφανώς δεν αξιολογήθηκε ως σοβαρό και τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της και σφαγιάστηκε από τον ψυχικά ασθενή άντρα της.


«Zητώ μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές και η τοπική κοινωνία ώστε να βοηθήσουμε μια ψυχικά ασθενή να ανακουφιστεί λαμβάνοντας την κατάλληλη θεραπεία, να στηρίξουμε μια υπερήλικη να σταματήσει να ζει με τον φόβο και να προστατευτεί η οικογένειά μας. Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με το να το κουκουλώνουμε. Η γυναίκα είναι άρρωστη και πρέπει να βοηθηθεί κι αυτό δεν είναι ντροπή, ντροπή θα είναι αν δεν την βοηθήσουμε εμείς», κατέληξε η κ. Κατερίνα Φάκκα Χατζησάββα.

 

Σημ. Oι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στη “δ” από την καταγγέλλουσα και απεικονίζουν την κατάσταση στην οποία άφησε το σπίτι της η 60χρονη, πριν μεταφερθεί και πάλι στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Pόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου