Τοπικές Ειδήσεις

“Αμεση στελέχωση και αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου”

Σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας, οι υγειονομικοί όλης της χώρας μας που δίνουν καθημερινά την μάχη με τον κορωνοϊό, οργανώνουν κινητοποιήσεις σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Το κεντρικό αίτημα αυτών των κινητοποιήσεων είναι να μην τους στέλνει η κυβέρνηση στον πόλεμο χωρίς όπλα, να τους δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα υλικά ώστε να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Ζητούν το αυτονόητο, εν μέσω πανδημίας, να καλυφθούν εδώ και τώρα όλες οι κενές οργανικές θέσεις υγειονομικών τόσο σε νοσοκομεία όσο και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Θυμίζουμε ότι μόνο στα νοσοκομεία οι κενές οργανικές θέσεις υγειονομικού προσωπικού είναι 30000, χωρίς να υπολογίζουμε τα νοσοκομεία που έκλεισαν με τα μνημόνια και τα κενά σε ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ όπου η κατάσταση είναι τραγική.

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, συμμετέχει στην σημερινή πανελλαδική δράση για την υγεία, προγραμματίζοντας κινητοποίηση και συνέντευξη τύπου σήμερα στις 12:00, στην είσοδο του νοσοκομείου.

Ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ στηρίζουμε την σημερινή κινητοποίηση και τα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου μας.

Τέλος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά, ότι οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου που είμαστε χρόνια σε κινητοποιήσεις για την στελέχωση των δομών υγείας της περιοχής μας, έχουμε εισπράξει από όλες τις κυβερνήσεις μόνο αδιαφορία. Σήμερα όμως εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, είναι καιρός η σημερινή κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την δική της ευθύνη για την δημόσια υγεία, υλοποιώντας τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματα μας που είναι:

· Άμεση στελέχωση του Π.Ι. Γενναδίου, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και 24ωρη καθημερινή λειτουργία. Να συγκροτηθεί μονάδα του ΕΚΑΒ στην Γεννάδι.

· Αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

7/4/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου