Ειδήσεις

«Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το θέμα των αθίγγανων»

Ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η προβληματική κατάσταση στον καταυλισμό των Αθίγγανων στο Καρακόνερο. Οι τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να μας ενεργοποιήσουν όλους για να μη συμβούν τα χειρότερα, πέρα από αυτά που ήδη συμβαίνουν.

Η επίλυση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί για την παράταξή μας βασική προτεραιότητα. Στην επίσημη εκδήλωση της παρουσίασης των αρχών και των θέσεων μας, αναφέρθηκε άλλωστε με σαφήνεια και τρόπο ξεκάθαρο, ότι στόχος μας είναι η επίλυση χρόνιων θεμάτων, όπως η χωροθέτηση νέας περιοχής καταυλισμού για τους ΡΟΜΑ, και η κατασκευή των αναγκαίων υποδομών εκτός του αστικού ιστού για να προχωρήσουμε στη συνέχεια (σε διάστημα έξι μηνών) στη μετακίνηση των Αθίγγανων.

Οι θέσεις αυτές δεν πρέπει να αποτελούν δικές μας μόνο δεσμεύσεις, αλλά του συνόλου των φορέων εκείνων που έχουν την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πρέπει να εκφραστεί επιτέλους η αναγκαία πολιτική βούληση για την οριστική λύση ενός τέτοιου σοβαρού ζητήματος. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το πρώτο βήμα σε ένα γόνιμο διάλογο.

Στράτος Καρίκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιάννης σου λέω !!!    07.04.2014 18:41

    Ας γίνει όμως και λίγο πιο συγκεκριμένος ο υποψήφιος. Χωροθέτηση νέας περιοχής γενικά και αόριστα δε λέει απολύτως τίποτε. Ας μας πει τουλάχιστο ποιές περιοχές θεωρούνται κατάλληλες για τη δημιουργία ενός τέτοιου καταυλισμού και τι ακριβώς εννοεί λέγοντας υποδομές εκτός αστικού ιστού.
    Οι γύφτοι της Ρόδου έχουν εξελιχθεί σε καρκίνωμα το οποίο όσο πάει και διογκώνεται. Δεν έχουν θέση εδώ, δεν τους προσκάλεσε κανένας και δεν είναι ευπρόσδεκτοι από την τοπική κοινωνία. Τα χρόνια στα οποία το νησί τελεί υπό κατάληψη από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες της ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς τους, της παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τους νόμους, τους κοινωνικούς θεσμούς και κυρίως τους συνανθρώπους αλλά και της μηδενικής πιθανότητας να δείξουν κάποια στιγμή το στοιχειώδη σεβασμό προς τον τόπο που τους φιλοξενεί (που έχουν καταλάβει για να είμαστε ακριβείς).
    Ας σταματήσουν λοιπόν τις κινήσεις εντυπωσιασμού οι υποψήφιοι και ας ασχοληθούν με την ουσία. Διότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι υπαρκτό, έχει κακοφορμίσει και όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει.

Σχολιασμός άρθρου