Ειδήσεις

Στο πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμφθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου!

Στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που εδρεύει στον Πειραιά (συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν 3852/2010), αρμόδιο για τον έλεγχο αιρετών παραπέμφθηκε o δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της παράνομης απασχόλησης συμβασιούχων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού στη ΔΕΥΑ Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ άλλων στο ίδιο πειθαρχικό συμβούλιο παραπέμπεται και ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας.

Στο παραπεμπτικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Παραπομπή υπόθεσης Δημάρχου Δήμου Ρόδου, κ. Ευστάθιου Κουσουρνά.
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις των άρθρων 233, 234 και 238 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Το ΠΔ. 143/2010 (ΦΕΚ 236 Α’ /27- 12-2010) «Οργανισμός Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου».
Το υπ’ αριθμ. ΕΠ 22/2012/30-12-2013 έγγραφο του Προέδρου του ΑΣΕΠ με συνημμένη την από 11-6-2012 έκθεση του μέλους του ΑΣΕΠ κ. Κων. Σιδερή, αναφορικά με την νομιμότητα απασχόλησης προσωπικού στην ΔΕΥΑ Ρόδου, το οποίο προέρχεται από την πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού.
Την με αριθμ. πρωτ. 8906/590/10-02-2014 κλήση σε απολογία προς τον κ. Ευστάθιο Κουσουρνά, Πρόεδρο στη ΔΕΥΑ Ρόδου.
Το από 27/02/2014 εμπρόθεσμο απολογητικό υπόμνημα του Δημάρχου Δήμου Ρόδου, κ. Ευστάθιου Κουσουρνά.
Για τους λόγους αυτούς
Σας αποστέλλουμε τον σχηματισθέντα φάκελο της ανωτέρω υπόθεσης και παρακαλούμε να έχουμε την απόφαση του συμβουλίου σας, για την επιβολή ή μη πειθαρχικής ποινής στον Δημάρχου Δήμου Ρόδου, και Πρόεδρο στην ΔΕΥΑ Ρόδου, κ. Ευστάθιο Κουσουρνά
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ».

Ταυτόχρονα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος εξαιτίας της καταβολής μισθοδοσίας στους συμβασιούχους.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον κ. Στάθη Κουσουρνά ο οποίος θεωρεί πως υπήρξε μεγάλη αυστηρότητα και πίεση προκειμένου να του επιβληθεί ποινή με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι δεν φέρει ευθύνη για την μεταφορά των εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑΙ στη ΔΕΥΑΡ και πως λόγο για ότι έγινε θα πρέπει να δώσουν άλλοι.
Επισημαίνεται πως εξαιτίας της υπόθεσης αυτής ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκπέσει από το αξίωμα του ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Πριν λίγο καιρό πάντως κατατέθηκε στο ΑΣΕΠ αίτηση θεραπείας που στοχεύει στην ανάκληση των απολύσεων των 57 εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού από τη ΔΕΥΑΡ και την άρση των κυρώσεων για τις διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων.

Τότε με δηλώσεις του ο κ. Στάθης Κουσουρνάς είχε διαψεύσει τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει καθυστερήσει την αποστολή της αίτησης θεραπείας στο ΑΣΕΠ.
“Κάναμε ό,τι προβλέπει ο νόμος στις περιπτώσεις αυτές”, τόνισε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου που δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση για το θέμα αυτό.
Σε ερώτηση αν θα κληθούν σε απολογία για την υπόθεση αυτή και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ η κ. Χρ. Καλογήρου επανέλαβε πως θα γίνει ό,τι προβλεπει ο νόμος.

“Αυτό αφορά τους αιρετούς που έχουν εμπλακεί στο θέμα. Τα υπόλοιπα μέλη του διοκητικού συμβουλίου μπορεί να μην έχουν σχέση με αυτό. Εμείς προβαίνουμε στις κινήσεις που προβλέπει ο νόμος”, ανέφερε η κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου