Τοπικές Ειδήσεις

Τι προβλέπει το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο των LED στον Δήμο Ρόδου

Aναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια το πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου με το οποίο ανατίθεται στον νομικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου η ενεργοποίηση της κατά νόμο διαδικασίας για την έκπτωση της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – Εφαρμογές Smart cities με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Ρόδου».

Σύμφωνα με το πρακτικό η Οικονομική Επιτροπή έκανε ομοφώνως δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Παραλαβής & Παρακολούθησης του έργου (Ε.Π.Π.Ε.), όπως αυτή αποτυπώνεται επί του πρακτικού ΙΙΙ (20-1-2020) συνεδρίασης της, διαπιστώνοντας ότι συντρέχουν οι λόγοι εκπτωσης της αναδόχου κοινοπραξίας “ΟΤΕ Α.Ε. – GLOBILED Μ Ε.Π.Ε. – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”.
Στο ίδιο πρακτικό καθίσταται σαφές ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί αν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1.γ του άρθρου 203 το Ν. 4412/2016, οι περιγραφόμενες από την Ε.Π.Π.Ε. παραβάσεις συνιστούν ουσιώδεις παραλείψεις συμβατικών υποχρεώσεων που δικαιολογούν έκπτωση.
Ακολούθως αναμένεται να κοινοποιηθούν Ειδικές Οχλήσεις της παραγρ. 2 του άρθρου 203 του Ν. 4412/2016, περιγράφοντας τις ενέργειες αποκατάστασης των παραβάσεων που πρέπει να προβούν, τάσσοντας ταυτόχρονα προθεσμίες συμμόρφωσης που πρέπει να είναι όχι μικρότερη των 30 ημερών για την Ανάδοχο. Επιπλέον αφού το προέβλεπε η διακήρυξη αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η προβλεπόμενη Επιτροπή Διαιτησίας όσον αφορά την ανάδοχο και εφόσον αυτό είναι νόμιμο και εφικτό, ορίζοντας εκπρόσωπο της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και «εξωτερικό εμπειρογνώμονα» και καλώντας την ανάδοχο και τον ανεξάρτητο σύμβουλο να ορίσουν και αυτοί και να συνέλθουν σε καθοριζόμενη συνάντηση για να επιληφθούν επί της διαφοράς, εκδίδοντας επί της διαιτητικής απόφασης πράξη η οποία δεν είναι δεσμευτική αλλά τελεί υπό την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, έχουσα πλέον η Οικονομική Επιτροπή ως Αποφαινόμενο ΄Οργανο τον τελευταίο διοικητικά λόγο επί της έκπτωσης, των ποινικών ρητρών και κυρώσεων, με περαιτέρω βέβαια διαδικασίες ενδικοφανούς προσφυγής-ένστασης και περαιτέρω δικαστικής στα αρμόδια Δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, πρότεινε τον ίδιο ως εκπρόσωπο της Οικονομικής Επιτροπής στην Επιτροπή Διαιτησίας και ως προθεσμία συμμόρφωσης 45 ημέρες από την όχληση.
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» η κοινοπραξία χθες εγγράφως ενημέρωσε τον Δήμο Ρόδου και την αρμόδια επιτροπή ότι πρέπει να κινηθεί η διαδικασία παραλαβής των αποξηλωμένων φωτιστικών σκραπ που έχει συγκεντρώσει και η υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων παράδοσης και παραλαβής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου