Αθλητικά

Στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Ζευγών ο Ο.Α.Μ.Ρ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ διοργανώνει το επόμενο τριήμερο το 54ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζευγών για το 2020, σε τέσσερις ενότητες κατηγοριών, 1-6, 1-9, 1-11 και Open (1-16).

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ενοτήτων 1-11, 1-9 και 1-6

Παρασκευή     07 Φεβρουαρίου         20:30

Σάββατο          08 Φεβρουαρίου         18:00

Κυριακή           09 Φεβρουαρίου         10:30

Από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου θα συμμετάσχουν δύο ζεύγη, οι Βολονάκης-Ανθούλας στην κατηγορία 1-9 και οι Βασίλης και Ηλίας Καρακατσάνης στην κατηγορία 1-11.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-6, 1-9 και 1-11-Τεχνικά στοιχεία

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το σύστημα ακεραίου τοπ (match points) και σύμφωνα με τον ισχύοντα ΔΚΑΜ 2017 και τους Κανονισμούς της ΕΟΜ.

Βαθμίδες αγώνων – Έπαθλα

Οι αγώνες κατατάσσονται :

Ο τελικός (συγκεντρωτική κατάταξη) της Open στην 1η βαθμίδα (αγώνας τεσσάρων ημερίδων)

Η ημερίδα κατάταξης για τις θέσεις 1-18 της Open στην 1η βαθμίδα (αγώνας μίας ημερίδας)

Όλοι οι άλλοι, προκριματικοί και τελικοί, ενιαίοι ή όχι, στην 3η βαθμίδα.

Σε όλους τους αγώνες θα απονεμηθούν τα ανάλογα μαύρα, χρυσά και πλατινένια Master Points. Στους τρεις πρώτους νικητές του τελικού όλων των κατηγοριών θα απονεμηθούν έπαθλα.

Κινητά τηλέφωνα

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών επικοινωνίας τόσο από τους αθλητές όσο και από τους θεατές.. Επιτρέπεται μόνο για ειδικό λόγο, κατόπιν προσωπικής άδειας του Διαιτητή. Οι παραβάτες θα διώκονται πειθαρχικά από τον Διαιτητή.

Ειδικά στοιχεία – Λεπτομέρειες

α) Συστήματα-Συμβάσεις

Σχετικά με τα παιζόμενα συστήματα και συμβάσεις, ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΜ που αναγράφονται στην επετηρίδα της ΕΟΜ του 2019.

Για τις ενότητες 1-16 και 1-11 ισχύει ο Γενικός Κατάλογος Συμβάσεων της ΕΟΜ Για την ενότητα 1-9 ισχύει ο Περιορισμένος Κατάλογος Γ’ Συμβάσεων της ΕΟΜ Για την ενότητα 1-6 ισχύει ο Περιορισμένος Κατάλογος Β’ Συμβάσεων της ΕΟΜ

Σε οποιοδήποτε στάδιο των αγώνων, κάθε ζεύγος πρέπει να έχει συμπληρωμένη κάρτα συμβάσεων. Η κάρτα συμβάσεων πρέπει να είναι εγκεκριμένο έντυπο της ΕΟΜ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η αντίστοιχη κάρτα συμβάσεων της WBF και της EBL είτε η Συνοπτική κάρτα συμβάσεων της ΕΟΜ. Στην κάρτα συμβάσεων πρέπει, εκτός από τα προβλεπόμενα στοιχεία, να έχει περιγραφεί αναλυτικά και οποιαδήποτε σύμβαση ή ακολουθία αγορών δεν περιγράφεται στο «εγχειρίδιο συμβάσεων» της

Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπριτζ ούτε και συμπεριλαμβάνεται στην επετηρίδα της ΕΟΜ 2018.

Εάν κάποιο ζεύγος δεν διαθέτει κάρτα συμβάσεων και χρησιμοποιήσει σύμβαση εκτός των περιγραφόμενων στο εγχειρίδιο συμβάσεων, σε περίπτωση αμφιβολίας ο Διαιτητής θα εφαρμόζει το άρθρο του ισχύοντος ΔΚΑΜ περί λανθασμένης εξήγησης, και επί πλέον θα καταλογίζει πειθαρχική ποινή κατά την κρίση του.

Ακόμη, σε περίπτωση χρησιμοποιήσεως μη εγκεκριμένων συστημάτων ή συμβάσεων, ο Διαιτητής έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τη χρήση της κίτρινης κάρτας της ΕΟΜ ή «απολύτως φυσικού συστήματος» (μόνο Stayman και Blackwood).

β) Αντικαταστάσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 2.2.15 του Κανονισμού (αντικαταστάσεις), επιτρέπεται το πολύ μία (1) αντικατάσταση συνολικά στους αγώνες και για τις δύο φάσεις. Στον Τελικό της 1-16 δεν επιτρέπεται καμία αντικατάσταση.

Απαραίτητη προϋπόθεση αντικατάστασης: Ο αντικαταστάτης δεν μπορεί να έχει βαθμό δυναμικότητας μεγαλύτερο από τον αντικαθιστάμενο.

γ) Ισοβαθμία ζευγών

Ισοβαθμία σε μία ημερίδα θεωρείται όταν δύο ή περισσότερα ζεύγη έχουν το ίδιο ποσοστό επί τοις εκατό, με ακρίβεια 2ου δεκαδικού ψηφίου μετά τη στρογγυλοποίηση. Το ίδιο ισχύει και για τη γενική κατάταξη.

Για τις ισοβαθμίες γενικά ισχύουν όσα αναγράφει το άρθρο 2.2.19.2 του Κανονισμού της ΕΟΜ.

δ) Αποχώρηση ζεύγους

Αποχώρηση ζεύγους από μία ημερίδα δεν σημαίνει αποκλεισμό του από τους αγώνες, έχει όμως ως αποτέλεσμα την κατάταξή του στην ημερίδα με ποσοστό 1% λιγότερο από το τελευταίο ζεύγος που αγωνίστηκε. Αν δεν υπάρχει “ανωτέρα βία”, πλήρως αιτιολογημένη, η αποχώρηση ζεύγους ή αθλητή αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

ε) Οδοιπορικά

Αθλητές που θα συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του Πανελ. Πρωτάθλημα Ζευγών και αποδεδειγμένα κατοικούν μόνιμα εκτός του Νομού διεξαγωγής του αγώνα της κατηγορίας που συμμετέχουν, δεν θα καταβάλλουν δικαιώματα συμμετοχής.

στ) Βαθμοί Προεθνικής

Στους νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ζευγών απονέμονται βαθμοί Προεθνικής σύμφωνα με το άρθρο 3.6.5 των Κανονισμών της ΕΟΜ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου