Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Δεκτή η ένσταση της Αθλέτικο Α., τιμωρία για Ατρόμητο Δ.

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών, στις διαπιστωτικές πράξεις και στην ένσταση της Αθλέτικο Αφάντου σε βάρος του Ατρόμητου Διμυλιάς.
Η ένταση των Αφαντενών έγινε αποδεκτή, με τους Διμυλιανούς να χάνουν το παιχνίδι με σκορ 3-0 και να τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών και χρηματικό πρόστιμο.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Α.Ε. Λέρου- Κλεάνθης στις 31/01 (19η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του ΚΛΕΑΝΘΗ, Αντ. Σαΐτη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κιτρίνη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
ΑΕΡΑ –Α.Ε. Κως στις 04/02 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, Π.Μ. Τσαγκάρη ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά προς φίλαθλο (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Ηρακλής Λάρδου- Ομόνοια Γενναδίου στις 01/02 (13η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γενναδίου, E. Hamitaj ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (αποδοκιμασία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γενναδίου, S. Bollobani ποινή μίας αγωνιστικής για ασάφεια (άρθρο 10’ παρ. 1α’σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ. 1θ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γενναδίου, Η. Ρ. Μανία ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Σύμης- Αθλέτικο Αφάντου στις 02/02 (13η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σύμης, Αντ. Κουμπιάδη ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε βίαια αντίπαλο) (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Ατρόμητος Διμυλιάς- Νηρέας στις 02/02 (13η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Νηρέα, Α. Σαββάκη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης- Αναγέννηση Έμπωνα στις 02/02 (13η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννηση Έμπωνα, Χρ. Ταντίκη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ.Ι του Π.Κ.).
Καλυμνιακός- Νικαγόρας στις 02/02 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμνιακού, Μαρ. Καμπούρη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι & άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμνιακού, Δημ. Χουρδά ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ – περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Νικαγόρα, Δ. Κατσαρό ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Πάνθηρες- Α.Σ. Χάλκης στις 02/02 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή των Πανθήρων, Α. Χατζηκεβορκίαν ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Χάλκης, Β. Μπουντούρη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
ΑΕΡΑ- Α.Ο. Σύμης στις 31/01 (6η αγωνιστική, Κ-14)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σύμης, Δ.Μ. Τσίγκο ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (τράβηγμα φανέλας αντιπάλου), 2η κίτρινη κάρτα (Άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στο σωματείο της Ομόνοιας Γενναδίου επιβάλλεται αυτοδίκαια χρηματική ποινή 50 ευρώ. (απρεπής συμπεριφορά ομάδος 3 αποβολές) ( άρθρο16’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 07/03/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις απολογιών
Άρης Αρχαγγέλου- Ηρακλής Μαριτσών στις 25/01 (18η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Άρη Αρχαγγέλου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπος) (άρθρο 15’ παρ. 3’ περ. α’ και στ’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 149 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων ΑΕΡΑ –Α.Ε. Κως που διεξήχθη στο γήπεδο Αφάντου στις 04/02/2020, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του βοηθού προπονητή του σωματείου της ΑΕΡΑ και δη του δηλωθέντος ως βοηθού προπονητή αυτού, κ. Γ. Κοιλιά, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Ένσταση Αθλέτικο Αφάντου στον αγώνα με τον Ατρόμητο Διμυλιάς
Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας

Η Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα κάνει δεκτή την ένσταση της Αθλέτικο Αφάντου, για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του σωματείου του Ατρόμητου Διμυλιάς, Αθανασίου Πουλή.
Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου της Αθλέτικο Αφάντου με τέρματα τρία έναντι μηδενός του σωματείου του Ατρόμητου Διμυλιάς.
Επίσης επιβάλλει στο σωματείο του Ατρόμητου Διμυλιάς ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου που μετέχει το σωματείο και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 23’ παρ. 6α’ του ΚΑΠ).
Η Πειθαρχική Επιτροπή διατάσσει την επιστροφή του 50% του παραβόλου εκατό είκοσι πέντε ευρώ στην ομάδα της Αθλέτικο Αφάντου (άρθρο 14’ παρ. ε’ της προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2019-2020)
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 13/02/2020 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Ηρακλής Λάρδου- Ομόνοια Γενναδίου στις 01/02 (13η αγωνιστική)
Το σωματείο του Ηρακλή Λάρδου και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. Λουκάς Εγγλέζος- εκπρόσωπος, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Νίκη Ρόδου- Ευαγόρας στις 02/02 (12η αγωνιστική)
Το σωματείο της Νίκης Ρόδου και ο αναγραφόμενος στην συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή, Γεώργιος Σμαραγδιός – μέλος του Δ.Σ. του Φοίβου Κρεμαστής, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,12,13,14,15 παρ. 4’ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
Απόλλωνας Καλυθιών- Φοίβος Κρεμαστής στις 01/02 (19η αγωνιστική)
Το σωματείο του Απόλλωνας Καλυθιών, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 4’ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
ΑΕΡΑ- Α.Ε. Κως στις 04/02 (19η αγωνιστική)
Το σωματείο της ΑΕΡΑ, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3’ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου