Ο Χ. Κόκκινος στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη και στο Γενικό Συμβούλιο τής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση και το πρόγραμμα δράσης

Ο Χ. Κόκκινος, μέλος τού Γενικού Συμβουλίου τής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχε στη διήμερη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που έγινε στην Αθήνα, στις 2 και 3 του Φλεβάρη του 2018 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 170 σύνεδροι, μέλη του Γενικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πήραν το λόγο όλοι/ες όσοι/ες τον ζήτησαν (πάνω από 65) αναπτύσσοντας πλούτο απόψεων με εξαιρετικές συμβολές, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διάλογου.

Το θέμα συζήτησης που κυριάρχησε, ήταν η θέση του Τριτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου των Δημοσίων Υπαλλήλων αναφορικά με την «Αξιολόγηση» αλλά και η ανάδειξη ενός συνεκτικού σχεδίου δράσης για το επόμενο διάστημα, τα οποία διατυπώθηκαν στη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου, που σας αποστέλλω παρακάτω.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επισήμανε «το θετικό βήμα που πραγματοποιήθηκε με την πρόσφατη συγκρότηση προεδρείου στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης τής κοινής γνώμης για τα προβλήματα τού κόσμου της εργασίας και την συσπείρωση των εργαζομένων, τη δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών και της καλά οργανωμένης κινητοποίησης που θα αποτελέσουν μοχλό πίεσης σε Κυβέρνηση και δανειστές ενάντια στην πολιτική τής μονόπλευρης πολιτικής λιτότητας που ακολουθούν.»

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε επίσης στην κομματικοποίηση τού κράτους που επιχειρεί η Κυβέρνηση, που σε συνδυασμό με τη διωκτικού τύπου «αξιολόγηση» που επιχειρεί, διχάζει το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο.

Τέλος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση και τη διάλυση του Δημοσίου Τομέα, την «αρπαγή» συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, το κύμα ακρίβειας, τις φορομπηχτικές πολιτικές και τη μείωση μισθών, που τους οδηγεί σε δεινή θέση, που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι.

 

Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου τής Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση και το πρόγραμμα δράσης.

ΑΠΟΦΑΣΗ

του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

για την αξιολόγηση και το πρόγραμμα δράσης

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2018

Α΄ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

α. Η θέση μας για την αξιολόγηση

 

  1. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι υπέρ της αξιολόγησης – αποτίμησης του έργου των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική του εξέλιξη. Θα λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο.
  2. Η αξιολόγηση δεν θα οδηγεί στην απόλυση του υπαλλήλου, αλλά θα οδηγεί στη βελτίωση των ικανοτήτων του, μέσω της διαδικασίας επιμόρφωσης.
  3. Στόχος της αξιολόγησης, την οποία εμείς προτείνουμε, είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, μέσω της βελτίωσης των δομών, αλλά και των ίδιων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

β. Συνέχιση της απεργίας – αποχής

Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, στον νέο κύκλο αξιολόγησης, αφού παραμένουν οι προϋποθέσεις ως έχουν. Δυναμώνουμε τη δράση μας με επιπλέον μέτρα για την επιτυχία του ΑΓΩΝΑ μας.

 

Β΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:

 

Με αιτήματα αιχμής:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς μας, έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
  3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Λέμε όχι στη φοροληστεία. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
  4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
  6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για 24ωρη απεργία, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, που θα λάβει τα χαρακτηριστικά Γενικής Παλαϊκής απεργίας με κεντρικό σύνθημα το

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ!!!

Πέρα από τη ΓΣΕΕ, στην απεργία αυτή θα γίνει προσπάθεια να μετέχουν οι επιστήμονες, οι έμποροι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι άνεργοι, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

 

   Ο Πρόεδρος:                         Ο Γραμματέας:

 

Κωνσταντίνος Μπέσης                            Παναγιώτης Ιωακειμίδης

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ