Στα 4.500 μέλη σε όλα τα Δωδεκάνησα έφθασε το κίνημα «Συσπείρωση Πολιτών» σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής, κ. Νίκου Τριπολίτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέρα με τη μέρα η κίνηση μεγαλώνει καθώς όλο και περισσότεροι απογοητευμένοι πολίτες συσπειρώνονται και ζητούν την ανάμειξη της «Συσπείρωσης Πολιτών» στην πολιτική, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά ακόμα και μέσα στη Βουλή. Όπως αποφασίστηκε πρόσφατα σε γενική συνέλευση, η «Συσπείρωση Πολιτών» πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές του Α’ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενη, ενώ βάζει… πλώρη και για τις εθνικές εκλογές.
«Πήραμε πρόσφατα την απόφαση το κίνημά μας να έχει συμμετοχή στις εκλογές του Α’ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και στις εθνικές εκλογές. Το κίνημα εξελίσσεται και δεν ξέρουμε πού μπορεί να φτάσει. Καθημερινά μας προσεγγίζουν συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν να έρθουν κοντά μας, να μας πλαισιώσουν. Αυτή η μεγάλη αποδοχή μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Εμείς τόσα χρόνια κοιτάμε τον συνάνθρωπο κατάματα, είμαστε δίπλα του, δεν ντρεπόμαστε για τίποτε και δεν φοβόμαστε τίποτε. Ξεπεράσαμε τα 4.500 μέλη σε όλα τα Δωδεκάνησα και συνεχίζουμε», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο κ. Τριπολίτης.
Όταν πάρει την τελική του μορφή το καταστατικό του κινήματος, το οποίο διαρκώς τροποποιείται λόγω της ραγδαίας αύξησης των μελών σε όλα τα Δωδεκάνησα, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη του προέδρου. Ο κ. Τριπολίτης απαντά ότι τα μέλη του κινήματος θα αποφασίσουν εάν θα του εμπιστευτούν τη θέση του προέδρου. Συγκεκριμένα δηλώνει:
«Το καταστατικό μας συνέχεια τροποποιείται. Συνεχώς μεγαλώνει το κίνημά μας και εκ των πραγμάτων προκύπτει η ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού. Ακόμη είμαστε στη διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής που κινήματος. Αν θα είμαι εγώ, θα το κρίνουν τα μέλη μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι θα έχουμε πολύ έντονη παρουσία σε όλα τα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Ήδη δεν σας κρύβω ότι μας έχουν προσεγγίσει πολλοί εν δυνάμει υποψήφιοι…. Στην Κω, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, το κίνημα θα στηρίξει όποιον υποψήφιο δήμαρχο θεωρήσουμε ότι θα μπορέσει να αντιπροσωπεύσει καλύτερα τον μικρομεσαίο πολίτη και την εργατική τάξη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ