ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ασφυξία» επικρατεί στην περιοχή του «Κορακόνερου» – Ετοιμοι να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Καρακόνερο τσιγγάνοι

«Κα­ζά­νι που βρά­ζει» ειναι πλέον η ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή του Κο­ρα­κό­νε­ρου, μετά την εμπλο­κή που πα­ρου­σιά­στη­κε ξανά με το θέμα της με­τα­στέ­γα­σης των τσιγ­γά­νων έπει­τα από τα επει­σό­δια που εκτυ­λί­χθη­καν στο Δη­μαρ­χια­κό Μέ­γα­ρο.

Η κα­τά­στα­ση στο Κο­ρα­κό­νε­ρο έχει φτά­σει πλέον σε ορια­κά ση­μεία, λόγω της πα­ρα­βα­τι­κής συ­μπε­ρι­φο­ράς των τσιγ­γά­νων που δια­μέ­νουν στον κα­ταυ­λι­σμό. Οι δια­βε­βαιώ­σεις των το­πι­κών αρ­χό­ντων για επί­λυ­ση του προ­βλή­μα­τος, ικα­νο­ποί­η­σαν τους κα­τοί­κους της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ριο­χής όμως όσο η δια­δι­κα­σία της με­τε­γκα­τά­στα­σης κα­θυ­στε­ρεί τόσο εντεί­νε­ται η ανη­συ­χία ότι και αυτή τη φορά τί­πο­τα δεν θα αλ­λά­ξει.

Οι διαρ­ρή­ξεις και οι κλο­πές σε σπί­τια, επι­χει­ρή­σεις και κα­τα­στή­μα­τα ειναι κα­θη­με­ρι­νό φαι­νό­με­νο, ενώ η πε­ριο­χή γύρω από τον κα­ταυ­λι­σμό είναι απρο­σπέ­λα­στη, κυ­ρί­ως, τις βρα­δι­νές ώρες.

Οι κά­τοι­κοι της πε­ριο­χής δη­λώ­νουν απο­φα­σι­σμέ­νοι να πιέ­σουν τη δη­μο­τι­κή αρχή Ρόδου να επι­σπεύ­σει τις δια­δι­κα­σί­ες καθώς, όπως λένε, οι αντι­δρά­σεις κα­τοί­κων άλλων πε­ριο­χών, που κατά και­ρούς επι­λέ­γο­νται ως πι­θα­νά ση­μεία με­τε­γκα­τά­στα­σης, έχουν ως απο­τέ­λε­σμα την δια­τή­ρη­ση του προ­βλή­μα­τος και την συ­νε­χό­με­νη υπο­βάθ­μι­ση του Κο­ρα­κό­νε­ρου.

«Πρέ­πει επι­τέ­λους να βρε­θεί λύση. Δεν ειναι δυ­να­τόν να την πλη­ρώ­νου­με συ­νε­χώς εμείς, επει­δή οι αντι­δρά­σεις άλλων συ­μπο­λι­τών μας μπλο­κά­ρουν τη δια­δι­κα­σία. Θα αντι­δρά­σου­με κι εμείς. Εχου­με πλη­ρώ­σει πολύ ακρι­βά τη “συμ­βί­ω­σή” μας με τους τσιγ­γά­νους τόσα χρό­νια εις βάρος της υγεί­ας μας, της ασφά­λειάς μας και της πε­ριου­σί­ας μας. Εί­μα­στε κι εμείς Ρο­δί­τες κι έχου­με δι­καιώ­μα­τα, όπως έχουν και οι κά­τοι­κοι των πε­ριο­χών, που δεν τους θέ­λουν και αντι­δρούν. Θα αντι­δρά­σου­με κι εμείς. Τι πρέ­πει να γίνει δη­λα­δή; Να κα­τέ­βου­με κι εμείς με τα φορ­τη­γά στο Δη­μαρ­χείο για να ακου­στού­με επι­τέ­λους;» δή­λω­σε προς την “δη­μο­κρα­τι­κή” ιδιο­κτή­της κα­τα­στή­μα­τος στην πε­ριο­χή του Κο­ρα­κό­νε­ρου.

Μά­λι­στα, ήδη δια­μορ­φώ­νε­ται μία κί­νη­ση κα­τοί­κων της πε­ριο­χής προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σουν σε πα­ρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας προς την δη­μο­τι­κή αρχή, ζη­τώ­ντας να προ­χω­ρή­σουν οι δια­δι­κα­σί­ες για την απο­μά­κρυν­ση των τσιγ­γά­νων από την πε­ριο­χή.

«Θα μας ακού­σουν κι εμάς, όπως ακού­νε άλ­λους κα­τοί­κους και όπως ακού­νε και τον βα­σι­λιά των τσιγ­γά­νων. Να βρει λύση ο δή­μαρ­χος, δεν πάει άλλο. Δεν αντέ­χου­με», λέει ο ίδιος κα­τα­στη­μάρ­χης που υπο­στη­ρί­ζει πως δε­κά­δες φορές τσιγ­γά­νοι, τον έχουν κλέ­ψει μπρο­στά στα μάτια του.

Πά­ντως στην πε­ριο­χή του Κο­ρα­κό­νε­ρου και του Ρο­δι­νιού έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει οι συ­ζη­τή­σεις για την ορ­γά­νω­ση των κα­τοί­κων με σκοπό να ασκή­σουν πίεση για να φύ­γουν οι τσιγ­γά­νοι που, όπως λένε πε­ρί­οι­κοι, έχουν δη­μιουρ­γή­σει το δικό τους κρα­τί­διο στον κα­ταυ­λι­σμό και δρουν αψη­φώ­ντας του νό­μους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • δημητριος  /  08.02.2016 18:54

    Πως είναι δυνατον ενας εκλεγμενος δήμαρχος να συνομιλει και να λαμβανει λυση για εγκληματικα στοιχεια από ένα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ απόβρασμα που αποκαλείται ΒΑΣΙΛΕΥΣ!!!ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ!!!Μονο γι αυτό θα επρεπε να καταδικαστει και όχι να συναλλασσεται με εισαγγελεις και δημοτικη αρχη.Μετα αναρρωτιεστε για το χαλι της Ροδου.Αν ΜΟΝΟΙ μας δεν αναλάβουμε δραση μην περιμενετε από κανενα βοηθεια.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.