Αθλητικά

Σκέψεις για Β’ Κατηγορία!

Την… επαναδημιουργία δύο τοπικών κατηγοριών στο ανδρικό μπάσκετ θα προτείνει μετά το τέλος της σεζόν, η πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου Ανδριάνα Μπαφίτη, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά. Η πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής θέλοντας να σταματήσει το φαινόμενο των μεγάλων διαφορών ανάμεσα στους δυνατούς και τους αδύναμους θα προτείνει να δημιουργηθεί ξανά η Β’ Κατηγορία για τις ομάδες που έχουν μικρότερο δυναμική. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2014-15), αφού θα έπρεπε να αναφέρεται στη φετινή προκήρυξη της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, έτσι ώστε να υπάρχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον στα χαμηλότερα στρώματα των δύο ομίλων της Α’ Κατηγορίας.
Η μοναδική περίπτωση κατά την οποία θα μπορέσουν να δημιουργηθούν δύο τοπικές κατηγορίες στο ανδρικό μπάσκετ από την επόμενη σεζόν είναι η εθελούσια έξοδος κάποιων συλλόγων από την Α’ στη Β’ Κατηγορία. Μετά το τέλος της σεζόν (μετά τις 15 Μαΐου δηλαδή), η Ανδριάνα Μπαφίτη πρόκειται να καλέσει τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων και να συζητήσουν αυτό το θέμα. Φέτος για παράδειγμα παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Δωδεκανήσου (Γ.Σ. Διαγόρας, Άγιοι Θεόδωροι, Α.Σ.Κ. Ιβίσκος στη Ρόδο και η Α.Ε. Δικαίου στην Κω) να κερδίζουν με… τεράστιες διαφορές τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Α’ Κατηγορίας, κάτι που θέλει να σταματήσει η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ώστε να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου