Ειδήσεις

Κίνημα Αλλαγής: Να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών εγκαίρως ζητεί το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «χειμερινή ραστώνη»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής:

«Σε μία χώρα που έχει ζήσει εθνικές τραγωδίες, τόσο το 2018 με τις πυρκαγιές στο Μάτι και στην Κινέττα, όσο και το 2007 με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Πάρνηθα και σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, θα περίμενε κανείς ότι οι αντίστοιχες καταστροφές στην Αυστραλία θα χτυπούσαν «εθνικό συναγερμό» ενόψει της θερινής περιόδου.

Φαίνεται όμως ότι η «χειμερινή ραστώνη» της Κυβέρνησης καλά κρατεί, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τη συχνότητα των δασικών πυρκαγιών στις μεσογειακές χώρες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αγοραστούν άμεσα νέα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις.

Είναι αυτονόητη η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στα δάση μας.

Είναι αυτονόητη η εγκατάσταση στους Εθνικούς Δρυμούς των ανενεργών μέσων παρακολούθησης (κάμερες) που βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων.

Είναι αυτονόητη η οργάνωση περιπολιών στα δάση από το στρατό κατά τη θερινή περίοδο για την αντιμετώπιση των εμπρησμών.

Είναι αυτονόητη η απομάκρυνση των αυθαιρέτων από δασικές περιοχές.

Και είναι αυτονόητη η ανάγκη διαμόρφωσης περιβαλλοντικής παιδείας στις νέες γενιές, με καινούριους θεσμούς, όπως η «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ», όπου θα συμμετέχουν Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικοί Φορείς και Σχολεία.

Δικαιολογίες για «ακραία φυσικά φαινόμενα», «στρατηγούς ανέμους» και άλλα παρεμφερή, δεν αντέχει πλέον η Ελληνική κοινωνία.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως Κίνημα με οικολογική συνείδηση, θέτει ως κυρίαρχο ζήτημα την προστασία των δασών μας και των σπάνιων ζώων και φυτών που αυτά φιλοξενούν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού κεφαλαίου της χώρας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου