Ειδήσεις

Θεοδωράκης: Aνεγκέφαλοι όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές εκτός ευρώ

«Ας σοβαρευτούμε και ας αποφασίσουμε ότι  είμαστε αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης», τόνισε

Ως «αδιαπραγμάτευτη υπόθεση» χαρακτήρισε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρώντας να ενισχύσει το βασικό πολιτικό στίγμα του «Ποταμιού» με το οποίο θα δώσει την μάχη της κάλπης αλλά και θα προσέλθει στην διαδικασία των διερευνητικών επαφών την επόμενη των εκλογών.

Παραχωρώντας συνέντευξηTύπου στην Λαμία όπου περιοδεύει σημείωσε πως «Για το Ποτάμι η υπόθεση της Ευρώπης και του ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη, δηλαδή δεν είναι στα πλαίσια ενός παζαριού το βγαίνουμε από το ευρώ, βγαίνουμε από την Ευρωζώνη ή βγαίνουμε από την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι το μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμψουμε ως χώρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι αυτή η χώρα είναι στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεχίσει την πορεία της μέσα στο ευρώ και μέσα στην Ευρωζώνη».

Υποστήριξε ωστόσο ότι την ίδια αποφασιστικότητα δεν δείχνει όλο το πολιτικό σύστημα εξηγώντας πως «Είναι ολέθριο που κάποιοι πολιτευτές για να ενθουσιάσουν κάποια πλήθη βγαίνουν κατά καιρούς και αφήνουν αμφιβολίες για τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Είναι πραγματικά ολέθριο σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές λύσεις,  σε μια εποχή που υπάρχουν πολλά προβλήματα στα ευρύτερα σύνορά μας, να λένε κάποιοι ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι το σπίτι μας, αλλά μπορεί και να μην είναι το σπίτι μας. Ας σοβαρευτούμε και ας αποφασίσουμε ότι  είμαστε αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».

Εκτίμησε πάντως ότι η Ευρώπη «έχει αποφασίσει να πορευτεί στο πλευρό της Ελλάδας και να βοηθήσει  την Ελλάδα και αυτό φάνηκε από τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Κοινοβουλίων όλων των χωρών» τόνισε όμως πως «πάντα παίζει ρόλο πως συμπεριφέρεται και ο άλλος και στην περίπτωσή μας ο Έλληνας. Πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η συζήτηση, πρέπει να είναι απόλυτη η θετική τοποθέτηση των Κομμάτων εξουσίας απέναντι στη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην ρίχνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έστω και την πιθανότητα συζήτησης μιας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Χαρακτήρισε  δε «ανεγκέφαλους» όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις εκτός Ε.Ε. «Έχω ακούσει κάποιον επί παραδείγματι να λέει: “να μας δώσει η Ευρώπη ένα χρυσό αλεξίπτωτο και να πέσουμε στο δικό μας νόμισμα, να γυρίσουμε σε ένα δικό μας νόμισμα”» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Δεν θα υπάρξει χρυσό αλεξίπτωτο και αυτός που το προτείνει θα είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία. Η χώρα πρέπει να μείνει στο δυνατό ευρώ».

Τέλος, είπε ότι «Οι κινήσεις που θα κάνει το Ποτάμι ως τρίτη δύναμη της χώρας είτε με τη Νέα Δημοκρατία πρώτο Κόμμα είτε με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο Κόμμα, θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι δηλαδή η σταθεροποίησή μας στον πυρήνα της Ευρωζώνης. Θα πρέπει να μειωθεί η κουβέντα, θα πρέπει να μην τροφοδοτούμε οι Έλληνες αυτή την κουβέντα και δεν θα πρέπει για άλλη μια φορά να εμφανιζόμαστε ότι αμφισβητούμε την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας».

http://www.protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου