Ειδήσεις

Συνελήφθησαν 9 άτομα γιατί έπαιζαν «φρουτάκια»

Στη σύλληψη 9 ατόμων σε «μίνι καζίνο», που είχε στηθεί σε καφετέρια στην οδό Αλέκου Παναγούλη, στις “Εφτά Βαγιές”, προχώρησαν την Παρασκευή, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Στους αστυνομικούς περιήλθε συγκεκριμένα η πληροφορία ότι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της ως άνω οδού διενεργούνται παράνομα τυχερά παίγνια μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και κυρίως το τυχερό παίγνιο, γνωστό ως «φρουτάκια».

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα την 3η Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στο ανωτέρω κατάστημα, ιδιοκτησίας ενός 51χρονου Ροδίτη, το οποίο λειτουργούσαν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, ένας 22χρονος και μια 63χρονη και παρουσιάστηκαν ως πελάτες.
Διαπίστωσαν ότι σε χώρο ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του καταστήματος, είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν το ηλεκτρονικό τυχερό παιχνίδι “φρουτάκια” και μπροστά από αυτούς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπήρχαν αντίστοιχα πέντε παίκτες, ένας 30χρονος, ένας 46χρονος, ένας 54χρονος, ένας 46χρονος και ένας 31χρονος, οι οποίοι έπαιζαν.
Οι πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές συνδέονταν σε δίκτυο με έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή-σέρβερ, ο χειριστής του οποίου είχε κατεύθυνση και ορατότητα προς την είσοδο του καταστήματος.
Την στιγμή του ελέγχου χειριστής του κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή-σέρβερ ήταν ο 22χρονος.
Λίγη ώρα μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα και αφού οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την ιδιότητά τους, με κάποιον τρόπο ένας εξ αυτών με τηλεχειριστήριο απενεργοποίησε όλους του ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Σε νομότυπη έρευνα στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών μάρκας LG, δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών μάρκας DELL, μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας SAMSUNG, πέντε κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών μάρκας DELL, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή μάρκας QTECH, ένα ρούτερ δρομολόγησης, ένα SWITCH, μία τηλεχειριζόμενη μπρίζα μάρκας TELE με το τηλεχειριστήριο της μάρκας TELE, μία ατζέντα έτους 2014 χρώματος μπλε με ονόματα – σημειώσεις – οφειλόμενα ή αποδοτέα ποσά σε παίκτες και ένα μικρό σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονται διάφορα ποσά και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.
Βρέθηκε ακόμη ένα τηλεχειριστήριο μάρκας TELE σε ντουλάπι εσωτερικά της μπάρας του καταστήματος στο οποίο βρίσκονταν την ώρα του ελέγχου και συγκεκριμένα την στιγμή που απενεργοποιήθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η 63χρονη.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των παικτών ήταν συνδεμένοι σε πολύμπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο κατέληγε στην τηλεχειριζόμενη μπρίζα μάρκας TELE, η οποία κατασχέθηκε.
Όπως διαπιστώθηκε από δοκιμή η τηλεχειριζόμενη μπρίζα ξεκινούσε και σταματούσε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το πάτημα του αντίστοιχου πλήκτρου του τηλεχειριστηρίου.
Σε χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν αναγράφονταν διάφορα ονόματα και παρατσούκλια με αναγραφόμενους δίπλα αριθμούς και ενδεικτικά ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ7, BASIAII70, ΝΙΚΟ! 50, ΣΤΑΘΗΣ 400, ΚΑΦΕΝΕΙΟ 100, ΤΡΙΛΙΛΙΣ 5, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 5, ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ 30.
Σε νομότυπη σωματική έρευνα στην 63χρονη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κόλλες χαρτιού μεγέθους Α4, δυο χαρτιά από μπλοκ μικρό και ένα τετράδιο στα οποία αναγράφονταν διάφορα ονόματα και αριθμοί.

Όπως διαπιστώθηκε το κατάστημα λειτουργούσε άνευ άδειας και ειδικής αδείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ οι από κοινού προσωρινά υπεύθυνοι, εργάζονταν σ’ αυτό στερούμενοι πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας.
Στον προθάλαμο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο 31χρονος δήλωσε ότι στο κατάστημα έπαιξε άλλες δύο φορές φρουτάκια και περιέγραψε τον τρόπο διενέργειας του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ο εκάστοτε παίκτης δηλώνει και αφήνει τα χρήματα στον προσωρινά υπεύθυνο της λειτουργίας του καταστήματος το ποσό που θέλει να ποντάρει. Εκείνος του πιστώνει στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή στον οποίο κάθεται το αντίστοιχο ποσό μονάδων. Το ένα ευρώ αντιστοιχεί σε χίλιες μονάδες. Ο παίκτης έχει την δυνατότητα να μεταβάλει τον αριθμό μονάδων του κάθε πονταρίσματός του. Ο τρόπος λειτουργίας του παιχνιδιού προσομοιάζει στο τυχερό ηλεκτρονικό παίγνιο «φρουτάκια», όπου κυλιόμενες μπάρες με απεικονίσεις διάφορα σχήματα και φρούτα γυρίζουν και εάν καταλήξουν σε σειρά, κερδίζει ο παίκτης πολλαπλάσιες μονάδες από τον αρχικό του ποντάρισμα και αναλόγως το είδος της απεικόνισης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση χάνει τις μονάδες του. Ο παίκτης όταν θελήσει δηλώνει στον υπεύθυνο ότι σταματάει και αυτός εξαργυρώνει τις μονάδες που έχει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, δίνοντάς του το ανάλογο χρηματικό ποσό.
Τις μονάδες τις πιστώνει αυτός που κάθεται στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου