Ειδήσεις

Eμπλεξαν Ροδίτη σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στη Νορβηγία

Mια απίστευτη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστου Ροδίτη, ο οποίος κρατείται για μεταφορά ναρκωτικών στη Νορβηγία, απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη του πατέρα του, στην κατοχή του οποίου περιήλθε σημαντικό στοιχείο από το οποίο φέρεται να προκύπτει η αθωότητα του γιου του.
Ο πατέρας τριών παιδιών, εξέθεσε σε αναφορά του ότι ο 30χρονος γιος του που εργάζεται ως σερβιτόρος και ναυαγοσώστης, είναι παιδί φιλότιμο και εργατικό, πλην όμως ευαίσθητο και ευκολόπιστο. Τόνισε ότι ουδέποτε έχει απασχολήσει τις αρχές έστω και για πταισματική παράβαση.

Στα τέλη του μηνός Ιανουαρίου 2013 του ανέφερε ότι είχε γνωρίσει από το έτος 2012, στην παραλία όπου εργαζόταν ως ναυαγοσώστης, έναν υπήκοο Σουηδίας, ο οποίος κατοικούσε στην Νορβηγία, ο οποίος είχε επισκεφθεί και πέρυσι το νησί για διακοπές, με τον οποίο έκανε παρέα.
Του είπε επίσης ότι τον προσκάλεσε όταν ήρθε ξανά πέρσι, στην Ρόδο, στην Νορβηγία, όπου διαμένει, για διακοπές.
Ο 30χρονος του μετέφερε ότι ο Σουηδός του πρότεινε να συνταξιδέψουν με το αμάξι του υιού του, μεταβαίνοντας οδικώς στην Νορβηγία, οπότε αφενός μεν θα μπορούσε ο ίδιος να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του, αφετέρου δε θα είχε ως συνοδηγό και ένα άτομο που γνωρίζει τους δρόμους για τον προορισμό τους.
Επίσης του ανέφερε ότι ο Σουηδός θα τον φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Όσλο και θα τον ξεναγούσε στη χώρα.
Ο 30χρονος δέχτηκε ενώ λίγο έλειψε να ταξιδέψει μαζί τους και ο μικρότερος γιος του και ένας φίλος του.
Εν πάση περιπτώσει ο Ροδίτης και ο Σουηδός ξεκίνησαν από την Ρόδο, μέσω Πειραιώς, οδικώς για τη Νορβηγία, με ένα αυτοκίνητο του 20χρονου.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 ο πατέρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύντροφο του γιού του, η οποία τον πληροφόρησε ότι εκείνος μαζί με τον Σουηδό και ένα ακόμη άτομο άγνωστο, φίλο και συμμαθητή του Σουηδού, συνελήφθησαν στο λιμάνι του Όσλο, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν έφθασε εκεί από την Γερμανία, διότι στο όχημα, που επέβαιναν, βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης.

Ο πατέρας έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα, αφού το παιδί όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με ναρκωτικά, αλλά ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις αρχές για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία.
Κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του και του είπε κλαίγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, ότι δε γνώριζε καν την ύπαρξη του παραπάνω οχήματος εντός του οποίου βρέθηκαν τα ναρκωτικά και πως ο ίδιος ο Σουηδός, ο οποίος ήταν Κουρδικής καταγωγής, όπως έμαθε στην Αστυνομία της Νορβηγίας, του ζήτησε συγγνώμη που τον έμπλεξε, λέγοντας του ότι όσο ήταν στην Ρόδο, είχε πλαστογραφήσει την άδεια κυκλοφορίας του παραπάνω αυτοκινήτου εντός του οποίου βρέθηκαν τα ναρκωτικά και πως τον ήθελε μαζί του και έτσι τον έπεισε να ταξιδέψουν μαζί, προκειμένου να μπορέσει να κάνει «τη δουλειά του», συνοδευόμενος από ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας.
Μετά από κάποιες ημέρες τον πατέρα κάλεσε ένα άγνωστο άτομο και του είπε ότι θέλει να βοηθήσει το παιδί. Εδωσαν ένα ραντεβού στην οδό Ορφανίδου Ρόδου και το άγνωστο άτομο του επέδειξε μια υπεύθυνη δήλωση. Διαβάζοντας το έγγραφο που του δόθηκε διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μία υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, την οποία είχε δήθεν συντάξει και υπογράψει ο υιός του και της οποίας είχε θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής από κάποιον Αστυνομικό χωρίς όνομα της Υ.Α. Β/ανατολικής Αττικής, με ημερομηνία βεβαίωσης και σύνταξης την 02-02-2013.
Η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση που είναι παντελώς πλαστή και ανορθόγραφη και σε καμία περίπτωση δεν έχει συνταχθεί, ούτε φυσικά έχει υπογραφεί από τον υιό του, φέρεται να δίνει στον Σουηδό δικαίωμα για την μεταβίβαση του αυτοκινήτου.
Ο πατέρας μίλησε ξανά με το παιδί του και ρωτώντας τον για την πλαστή υπεύθυνη δήλωση, του είπε πως ουδέποτε έχει συντάξει το παραπάνω έγγραφο, ούτε φυσικά το έχει υπογράψει και επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βρέθηκαν τα ναρκωτικά.
Υποστήριξε ακόμη ότι έδωσε στο Σουηδό στις αρχές Φεβρουαρίου 2013 μία φωτοτυπία της ταυτότητάς του, προκειμένου να δηλώσει στις αρχές της Νορβηγίας τα στοιχεία του αφού αυτό ήταν δήθεν απαραίτητο για να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του.
Τον πατέρα πληροφόρησε εξάλλου ο συνήγορος υπεράσπισης του υιού του στην Νορβηγία, ότι πρόκειται για ένα σεσημασμένο εγκληματία, αφού εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις από την Σουηδία, για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ το διαβατήριό του αλλά και η ταυτότητα του ήταν πλαστά.
Στο συμπέρασμα της πλαστότητας της επιστολής κατατείνουν, τόσο ο γραφικός χαρακτήρας, όσο και η ορθογραφία αλλά και το συντακτικό που χρησιμοποιεί ο πλαστογράφος, αφού όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το γραφικό χαρακτήρα, την ορθογραφία και το συντακτικό του Ροδίτη.

Ο πατέρας θεωρεί ότι ο Σουηδός μετά των συνεργών του συνέταξε την επίμαχη πλαστή υπεύθυνη δήλωση στην Ρόδο εν αγνοία του παιδιού του, και εν συνεχεία, αφού την υπέγραψε θεώρησε με πλαστές σφραγίδες αστυνομικής αρχής το γνήσιο της υπογραφής, προκειμένου να κάνει χρήση αυτής, για να μεταβιβάσει στο όνομα του το όχημα εις το οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, με ένα όχημα που είχε πλαστή άδεια κυκλοφορίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου