Ειδήσεις

Κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου διατηρήθηκε η πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, που επιβλήθηκε πρωτοδίκως στον υπήκοο Αλβανίας T. I. του Κ. που έχει κριθεί ένοχος ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατ ́επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας θανατηφόρου εκθέσεως με την οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη.
Ο αλλοδαπός, που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Ροδίτη και κατηγορήθηκε πως εγκατέλειψε και τον τόπο του ατυχήματος, χθες δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απορριφθεί η έφεσή του ως ανυποστήρικτη.
Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος στις 01-01-2007 και περί ώρα 18:30 οδηγούσε το υπ’ αριθ. κυκλοφορίας ΡΟΕ – 8387 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κινούμενος επί της οδού Κ. Τσαλδάρη στην πόλη της Ρόδου, με κατεύθυνση από την οδό Θ. Σοφούλη προς την οδό Κ. Υδραίου, και συγκρούστηκε με την υπ’ αριθ. κυκλοφορίας ΡΟΤ – 446 δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Μιχαήλ Κασσιώτης στην ίδια κατεύθυνση με αυτόν και λίγα μόλις μέτρα πιο μπροστά του, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα, λόγω της αιφνίδιας σύγκρουσης, να επιπέσει στο υπ’ αριθ. κυκλοφορίας ΡΟΚ – 9185 σταθμευμένο όχημα ιδιοκτησίας Αντωνίου Λουλουργά και να ανατραπεί.
Ο παθών προσέκρουσε στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα του παρμπρίζ του οχήματος που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, πράγμα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του καθώς υπέστη κρανιογκεφαλική κάκωση, κάταγμα βρεγματικού, κάταγμα ζυγωματικού αριστερά, κάταγμα λιθοειδούς αριστερά και υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Ειδικότερα η σύγκρουση επήλθε λόγω της πρόδηλης αμέλειας και υπαιτιότητας του κατηγορουμένου ο οποίος χωρίς να λάβει υπόψη την κίνηση της μοτοσικλέτας στην ίδια με αυτόν κατεύθυνση και μη τηρώντας την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας επέπεσε σε αυτήν από πίσω προσδίδοντάς της ανεξέλεγκτη πορεία λόγω της πολλαπλασίας ορμής του οχήματος που οδηγούσε.
Η τελευταία διαπίστωση προκύπτει και από το γεγονός ότι το δίκυκλο που οδηγούσε ο παθών και παρά τη συγκρουσή του με το υπό στοιχεία κυκλοφορίας ΡΟΚ – 9185 σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, ακινητοποιήθηκε εν τέλει σε απόσταση επτά μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης στο δεξιό άκρο της οδού. Ο παθών εν συνεχεία εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου και απεβίωσε συνεπεία του ως άνω τραυματισμού του, μη εξερχόμενος ποτέ από την κωματώδη κατάσταση στην οποία περιήλθε λόγω του τραυματισμού του, στις 06-02-2007.
Προέκυψε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια στον παθόντα και χωρίς να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές αλλά εμφανίστηκε αργότερα και συγκεκριμένα περί ώρα 00:20 της 02-01-2007 στο κατάστημα του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν διέπραξε το ατύχημα της εκθέσεως και τον κατεδίκασε με την προαναφερόμενη απόφασή του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου