Ειδήσεις

Οι έμποροι ελπίζουν τώρα στις χειμερινές εκπτώσεις

Στις χειμερινές εκπτώσεις εναποθέτουν τώρα οι έμποροι τις ελπίδες τους μήπως και τονωθεί η κίνηση στην αγορά.
Η κίνηση στην αγορά τις ημέρες των εορτών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κουκούλης.
«Αν δεν είχαν καταβληθεί νωρίτερα οι συντάξεις η κατάσταση στην αγορά θα ήταν ακόμη χειρότερη. Οι καταναλωτές αρκέστηκαν πάντως μόνο στα απολύτως απαραίτητα αγαθά και δεν δαπάνησαν περισσότερα χρήματα, όπως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κουκούλης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επιχειρήσεις που πήγαν καλύτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε πως πήγαν καλά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που λειτουργούν στη Ρόδο από πολυεθνικές εταιρείες.
Στην υποτονική κίνηση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.
«Η κίνηση στην αγορά δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι επιχειρηματίες εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και των μεγάλων βαρών που καλούνται να σηκώσουν οι πολίτες», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.
Με αυτά τα δεδομένα οι επιχειρηματίες εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου.
«Στα πλαίσια του νόμου που έχει τεθεί σε ισχύ οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου. Θα διαρκέσουν ως το τέλος Φεβρουαρίου», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου δήλωσε ακόμα πως τα καταστήματα, στο διάστημα από τις 13 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου θα μείνουν ανοικτά δύο Κυριακές.
«Είναι σαφής ο νόμος και ορίζει τη λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές στην περίοδο των εκπτώσεων», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε πως αυτό περιλαμβάνεται και στο νόμο που ψηφίστηκε.
Σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του έτους, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε:
«Το συζητήσαμε το θέμα αυτό. Εκτιμούμε πως είναι καλύτερα να λειτουργούν τα καταστήματα μια Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και μια πριν από την Πρωτοχρονιά. Στα διαστήματα αυτά έχουν χρήματα και χρόνο οι πολίτες για να κάνουν αγορές από τα καταστήματα».
«Αν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων θα ανέβει ο τζίρος. Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα από τον Ιανουάριο του 2015 να αναθεωρούνται οι αποφάσεις που υπογράφονται από τους αντιπεριφερειάρχες», δήλωσε ο κ. Π. Καραγιάννης και εξήγησε πως έχει κατατεθεί σαφής πρόταση και για την λειτουργία των καταστημάτων τη θερινή περίοδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου