Απόψεις

Χθες στις κάλπες, το ΠΑ.ΣΟ.Κίνημα Αλλαγής νίκησε!

Την Κυριακή 5 Δεκέμβρη, στις κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κινήματος Αλλαγής, ψήφισαν 270.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Αυτή η μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία αποτελεί ΝΙΚΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Αν συγκριθεί αυτή η συμμετοχή, με τα 212.000 έγκυρα ψηφοδέλτια στις αντίστοιχες εκλογές του 2017, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι το Κίνημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Γεγονός που καταγράφεται και στις έρευνες της κοινής γνώμης όλων των δημοσκοπικών εταιρειών και φέρνει αισιοδοξία για το αύριο και για τον επιδιωκόμενο πρωταγωνιστικό ρόλο του.
Τώρα, και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι – με σειρά εκλογής, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου – δεσμεύθηκαν να τηρήσουν την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά :
• Πολιτική ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ πορεία,
• Προοδευτική (ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ) ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος.
Εγγυητές θα είναι οι 270.000 και πρέπει να πάνε στις κάλπες την Κυριακή.
Η πολιτική συμπαράταξη των δυνάμεων που συγκρότησαν το Κίνημα Αλλαγής, (με βασικό κορμό το ΠΑ.ΣΟ.Κ) συμβολίστηκε με ένα ρόδο (με πράσινο τον ύπερο στο κέντρο και 4 πέταλα περιμετρικά, τρία κόκκινα και ένα μπλέ).
Αυτό επιλέχθηκε ως σύμβολο του και δέχθηκαν τότε όλα τα συμμετέχοντα κόμματα και πολιτικές κινήσεις, ότι τους εξέφραζε αυτό το ρόδο, που παραπέμπει στο σύμβολο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
Όμως, από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις:
– Το «Ποτάμι» έχει διαλυθεί (όμως, κάποια αξιολογότατα στελέχη του παρέμειναν στο Κίνημα Αλλαγής).
– Την σφραγίδα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» την «προσάρτησε» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α (όμως, κάποια αξιολογότατα στελέχη της παρέμειναν στο Κίνημα Αλλαγής).
– Το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» ουσιαστικά έχει ενσωματωθεί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ απολύτως (εκκρεμεί μόνο η τυπική πράξη της αυτοδιάλυσης του)
Έτσι έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο Κίνημα Αλλαγής. Και βέβαια η απολύτως κυρίαρχη δύναμη του Κινήματος είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τη συμμετοχή κάποιων άλλων μικρών πολιτικών Κινήσεων και πολιτικών προσωπικοτήτων του Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς (η Κεντροαριστερά στο πολιτικό φάσμα).
Με αυτά τα δεδομένα, το σύμβολο που προτείνω να καθιερωθεί είναι το επισυναπτόμενο :- ο ανατέλων ήλιος (με ενιά ή επτά ακτίνες) του ΠΑ.ΣΟ.Κ και
– στο κέντρο του το ρόδο της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
Με αυτό : – 1ο επανέρχεται ο ήλιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ως σύμβολο του Κινήματος,
– 2ο συμβολίζεται η ενότητα όλων, όσων συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής
– και 3ο δίνεται – με απόλυτη αμεσότητα – το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή εκπέμπεται το μήνυμα, ότι η Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη της Ελλάδας είναι εδώ.
Αυτό το σύμβολο που προτείνω, το έχω αποστείλει ήδη στο Νίκο Ανδρουλάκη και στον Γιώργο Παπανδρέου. Βέβαια τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το επόμενο συνέδριο του Κινήματος.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου