Τοπικές Ειδήσεις

Η «Δίοδος» προσαρμόζει τις δράσεις στις νέες συνθήκες της Πανδημίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου «ΔΙΟΔΟΣ», απευθύνεται σε όλη την Κοινότητα, με δράσεις ανοιχτές που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα, αλλά και με δράσεις σε ομάδες εκπαιδευτικών, γονέων και γενικού πληθυσμού, με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και εξέλιξη. Η «Δίοδος», ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες της Πανδημίας που ζούμε προσάρμοσε τις δράσεις της έτσι ώστε όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς.

 

Συγκεκριμένα για το τελευταίο δίμηνο του 2020 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις.

· Ραδιοφωνικό Τριήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας με θέμα « 7 φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι 8», στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής υγείας, με τη συμμετοχή δομών του νησιού και συνεντεύξεις με καθηγητές.

· Πρόγραμμα σε ομάδα γονέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» με θέμα την «Επικοινωνία στην οικογένεια».

· Βραχείες παρεμβάσεις στο Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου με προβολές ταινιών μικρού μήκους.

· Πρόγραμμα σε2 ομάδες γονέων με μαθητές στην Α΄βάθμια με θέμα «Ξετυλίγοντας το κουβάρι με τα όρια».

· Street work και διανομή ερωτηματολόγιου για διερεύνηση αναγκών των νέων.

· Σεμινάριο γενικού πληθυσμού με θέμα « Πανδημία – πώς η δυσκολία μπορεί να γίνει ευκαιρία για αλλαγή».

· Ημερήσιο Work shop για επαγγελματίες ψυχικής υγείας με θέμα «Φροντίζω και φροντίζομαι».

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου «ΔΙΟΔΟΣ» Σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΚΑτά των ΝΑρκωτικών (OΚΑΝΑ)

Στόχος του Κέντρου Πρόληψης, είναι η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας με δράσεις και προγράμματα καθώς και η δημιουργία κοινωνικών δικτύων μέσα από συνεργασίες με άτομα και φορείς που προάγουν υγιείς στάσεις ζωής στην Κοινότητα.

Λόγω των έκτακτων μέτρων οι δράσεις θα τροποποιηθούν αξιοποιώντας το διαδίκτυο.

Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου