Ρεπορτάζ

Αθώα η μητέρα του αείμνηστου δημάρχου Μεγίστης Παύλου Πανηγύρη που κατηγορήθηκε για απάτη

Αθώα, ελλείψει δόλου, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η κατηγορούμενη για απάτη κατά συναυτουργία με περιουσιακό όφελος και ζημία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ μητέρα του αείμνηστου δημάρχου Μεγίστης Παύλου Πανηγύρη.
Δυνάμει του από 8-2-2011 συμβολαίου που συνέταξε συμβολαιογράφος της Ρόδου, ο Παύλος Πανηγύρης ως πληρεξούσιος, αντιπρόσωπος, αντίκλητος, κατ’ εντολή εξ ονόματος και για λογαριασμό της μητέρας του, δεύτερης κατηγορουμένης, δυνάμει εντολής και πληρεξουσιότητας που του παραχώρησε η τελευταία με το 18603/12-1-2011 πληρεξούσιο, με το οποίο επετράπη η αυτοσύμβαση, μεταβίβασε στον εαυτό του κατά πλήρη κυριότητα λόγω γονικής παροχής ακίνητο εκτός σχεδίου πόλεως εκτάσεως 9.558,92 τ.μ., στη νήσο Μεγίστη, στη θέση Αγιος Γεώργιος Βουνού.
Κατά τη σύνταξη του συμβολαίου, εκπροσωπώντας τη μητέρα του με την ανωτέρω ιδιότητά του, προκειμένου να μεταβιβαστεί το ακίνητο από την δεύτερη στον πρώτο, δήλωσε ως πληρεξούσιος ότι το ακίνητο απέκτησε η μητέρα του με άτυπη δωρεά πριν από 47 έτη και χρησικτησία τακτική ή έκτακτη, νεμόμενη το ακίνητο πλέον των 47 ετών συνεχώς, ακωλύτως και αδιάκοπα με καλή πίστη, νόμιμο τίτλο και διάνοια κυρίου. Η δήλωση, όμως, αυτή, προσβλήθηκε ως ψευδής.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης παρέστη ο δικηγόρος κ. Στελιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου