Τοπικές Ειδήσεις

54χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ζωοκτονία κρίθηκε αθώος

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας 54χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ζωοκτονία.
Στην περιοχή Αίους Ψίνθου σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στις 26 Δεκεμβρίου 2015, εισήλθαν από ανοιχτή είσοδο, ξεφεύγοντας από την προστασία του ιδιοκτήτη τους για να βοσκήσουν 4 μικρές αίγες, ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, την παρουσία των οποίων όταν αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος εφέρετο να πήρε ένα όπλο, αγνώστων χαρακτηριστικών και κάνοντας επανειλημμένη χρήση να χτύπησε και θανάτωσε, τη μία μετά την άλλη.
Ο εγκαλών, ιδιοκτήτης των ζώων, βρισκόταν στο σημείο και φέρεται να είδε τον δράστη, δεν μπόρεσε όμως να επέμβει πιθανότατα λόγω της επικινδυνότητας του εγχειρήματος, αφού ήταν οπλισμένος και πυροβολούσε.
Η ζημία που προκλήθηκε στον εγκαλούντα από την ανωτέρω πράξη υπολογίζεται από τον ίδιο σε περίπου 300 €, που είναι η αξία των τεσσάρων θανατωθέντων ζώων, τα οποία βρίσκονταν σε ήμερη κατάσταση, δηλαδή ήταν ζώα που ετύγχαναν φροντίδας, εποπτείας και περίθαλψης από τον ιδιοκτήτη τους, ζούσαν σε περίφρακτο ή στεγασμένο χώρο, σιτίζονταν από τον τελευταίο και δεν περιφέρονταν αδέσποτα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται. Οπως ο ίδιος ανέφερε είναι κάτοχος όπλου και συγκεκριμένα δύο μονόκαννων κι ενός δίκαννου, το οποίο διατείνεται ότι μεταβίβασε σε εξάδελφό του.
Επιπλέον ανέφερε ότι κατά το παρελθόν πήρε δάνειο για να περιφράξει το ακίνητο του ώστε να απαλλαγεί από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης από τα αιγοπρόβατα της περιοχής.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.
-Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών σε εκτέλεση ποινικής διαπραγμάτευσης επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο σε έναν Καλύμνιο για το ίδιο αδίκημα.
Ο Καλύμνιος φέρεται την 26η Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.30 να εισήλθε σε ποιμνιοστάσιο ενός ημεδαπού και να θανάτωσε 15 αιγοπρόβατα με καραμπίνα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Βολονάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου