Τοπικές Ειδήσεις

Το Dartford’s Roadfill κερδίζει συμφωνία επισκευής δρόμου για το φιλικό προς το περιβάλλον Roadworx στα ελληνικά νησιά

Μια εταιρεία που χρησιμοποιεί πλαστικά απόβλητα για επισκευή και συντήρηση δρόμων έχει κερδίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο για την εργασία σε δρόμους σε πολλά ελληνικά νησιά.

Με έδρα το Ντάρτφορντ, το Το Dartford’s Roadfill κερδίζει συμφωνία επισκευής δρόμου για το φιλικό προς το περιβάλλον Roadworx στα ελληνικά νησιά θα λειτουργήσει ένα πρόγραμμα συντήρησης δρόμων σε όλη την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, ξεκινώντας στις αρχές του επόμενου έτους.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν Roadworx στο έργο. Περιέχει ανακυκλωμένα πλαστικά πολυμερή, προστιθέμενα στο μείγμα ασφάλτου που μειώνει την ποσότητα πίσσας που απαιτείται για την επισκευή ή τη μεταφορά του δρόμου.

Μειώνει τα απόβλητα των χωματερών και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ενώ παρέχει στις τοπικές αρχές μια πιο οικονομική λύση για την κάλυψη λακκοειδών και τη διαχείριση των επισκευών δρόμων.

Συγχρηματοδοτούμενο από τις τοπικές αρχές των νησιών και την κεντρική κυβέρνηση της χώρας, το νέο συμβόλαιο ακολουθεί μια πιλοτική συνεργασία μεταξύ του Roadfill και του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης. Το Roadfill που ιδρύθηκε το 2017 από την Christie Raptaki, ανακοίνωσε τώρα τα σχέδιά του να ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων για να υποστηρίξει περαιτέρω επενδύσεις σε επιπλέον κινητά εργοστάσια ασφάλτου και άλλα μηχανήματα που θα το βοηθήσουν να επεκταθεί για μελλοντική ανάπτυξη.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα 18μηνο πιλοτικό πρόγραμμα επισκευής οδών με επίκεντρο τη βιωσιμότητα στο Πλίμουθ, υποστηριζόμενο από επιχορήγηση 350.000 λιρών από την Heart of the South West Local Enterprise Partnership. Πέρυσι έλαβε επίσης χρηματοδότηση άνω των 100.000 λιρών από το Keep+ – χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη του προγράμματος συνεργασίας για τη βιωσιμότητα με το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς και το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin στο Κέιμπριτζ.

READ  Το 2021, η Ουκρανία θα προσφέρει νέες ευκαιρίες συνεργασίας με εταίρους στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου
Ο Kristi Raptaky, Διευθύνων Σύμβουλος της Roadfill, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε μια συναρπαστική στιγμή όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε μια καμπάνια crowdfunding και να αναζητήσουμε επιπλέον επιχειρηματικά κεφάλαια για να μπορέσουμε περισσότερες επενδύσεις σε εργοστάσια και μηχανήματα για την κλιμάκωση της επιχείρησης.

Roadworx – Είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στην επισκευή δρόμων
“Είμαστε επίσης έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια νέα δοκιμή για να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητα του προϊόντος μας στις επισκευές δρόμων στο Πλύμουθ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Build Back Better της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Για την υποστήριξη των κοινοτήτων και την οικονομική ανάπτυξη”.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου